Webx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Öncelikle yaşadığınız memnuniyetsizlik ve oluşan iletişim eksikliği nedeniyle üzgünüz. Amacımız hiçbir zaman kendimizi aklamak ya da konuyu kapatmak değil, yalnızca kamuya açık şekilde yazılan yorumunuza doğru ve resmi bilgilerle açıklık getirmekti.

Bahsi geçen marka başvurusu tarafımızca yapılmış, başvuru Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından resmi bültende yayımlanmıştır. Ancak, tescilin tamamlanabilmesi için gereken ikinci aşama ödeme süresi içinde yapılmadığı için başvuru düşmüştür. Bu süreç, kurumun kendi işleyişi gereği tüm başvurular için geçerlidir.

WebX olarak görevimiz, markanızın başvuru sürecini hazırlamak, başvuruyu gerçekleştirmek ve süreci belirli aşamalara kadar takip edip bilgilendirme sağlamaktır. Başvuru sonrası, Türk Patent nezdindeki resmî ödeme ve yanıt yükümlülükleri tamamen başvuru sahibine aittir. Bu konuda müşterilerimize gerekli hatırlatmaları sistemsel olarak iletmekteyiz, ancak ödeme yapılmaması durumunda süreç bizim dışımızda ilerlemektedir.

Adınıza ait yapılan tüm başvurular: https://prnt.sc/LuxY8AZVSoLs
Webx aracılığı ile yapılan başvuru detayları: https://prnt.sc/otA2HEtEbxMx

Not: Webx tarafından başvuru yapılan dosya en altta yer almaktadır. Üst kısımda bulunan diğer başvurular şahsınıza aittir ve maalesef tescilli bir markanız bulunmamaktadır.

Başvurunun reddedildiğine dair beyanınızla ilgili olarak, sistem kayıtlarımızda ilk başvurunun reddi değil, ilan sonrası belge ücretinin ödenmemesi nedeniyle düşme kararı yer almaktadır. Dilerseniz bu süreci birlikte belgeleriyle detaylıca inceleyebiliriz.

Tarafımıza atılan son mesaj veya yanıtsız kalan bir bildirim varsa da bunun için ayrıca özür dileriz. Geri dönüşlerde zaman zaman teknik ya da operasyonel gecikmeler yaşanabiliyor, ancak hiçbir zaman görmezden gelmek gibi bir yaklaşımımız olmadı ve olamaz.

20 yıllık üyeliğinize ve itibarınıza duyduğumuz saygı gereği, konuyu açıklığa kavuşturmak ve sizi dinlemek isteriz. Eğer iletişim bilgileriniz güncelse sizi aramaktan memnuniyet duyarız. Aksi takdirde bize bilgi@webx.net.tr veya https://wa.me/markatescil üzerinden ulaşabilirseniz, bu konuyu birlikte netleştirebiliriz.

Amacımız her zaman şeffaflık ve çözüm odaklı yaklaşmak. Şikayet süreci dahil, tüm taleplerinizle ilgili elimizden gelen her türlü desteği sunmaya hazırız.

Saygılarımızla,
WebX
Özel mesajla da yazdım şimdi size. Konuyu hatırlamıyorsunuz bile hala biz onay aldık diyorsunuz. Markayı başkasına devir ettim o arkadaş da forumdan birisi. Olayın gerçeği şu şekildedir.

Sizin yaptığınız başvuru marka tescilden girip bakarsanız 2020 yılında RET geldiği görünüyor. Bunun üzerine ben marka ismi olarak kendim başvurdum ve onay aldım. Yıl: 2020. Şuan sizin başvurduğunuza bakıldığında 2022'de belge eksik gönderilmesi vs yazmasının sebebi muhtemelen 2022 yılında ben markayı başka birine devrettim. O sırada onlar tarafından yapılan bir işlemle alakalı. Yani 2020'de RET yazısını dikkate almıyorsunuz da gidip 2 yıl sonraki belge eksik yazısını burada paylaşıyorsunuz.

Yani siz onay almadınız. Almadığınız gibi incelerseniz hiç ilgilenmeden çok basit şekilde başvuru yapmışsınız. Ne markadaki rakipleri incelemişsiniz ne de onay alabilmek için bir farklılık yaratmışsınız. Ben bunu farkettim kendim başvurdum farklı bir logo tasarlayarak.

İlave olarak yine whatsapp mesajları kontrol edin, bana yanıt vermediniz RET aldığımızda ben size mesaj yazdığımda. Ozaman asgari ücret 2300 lira civarındaydı ben size 1500 lira ödeme yaptım.

SİZ BENİM ONAY ALDIĞIMI KENDİNİZ ALMIŞ GİBİ YAZMIŞSINIZ.