Selam arkadaşlar.
Böyle başlık açınca sanki 3-4 arkadaş oturup birlikte araba üretmeye niyetlenmiş dayılar gibi geliyor kulağa ama öyle değil
Bir indie oyun yapımında işin görselliği ve sanat yönetimi ile ilgili ihtiyaç duyabileceğim tüm özelliklere sahibim. 3D modelle, texture, animasyon ve hatta seslendirme ve ses tasarımına kadar. Bu zamana kadar masaüstü oyun projelerinin kenarından kıyısından bir parçası oldum. Mobil oyun sektöründe de tasarımını yaptığım bir çok oyun oldu. Ancak tek başıma bir oyun yapmaya yetecek yazılım bilgisine sahip değilim.
Loot base bir survival oyunu için senaryo yazıyorum. Sinopsis hazır. Başlangıç için oyuna yatırımcı bile hazır sayılır ancak 1 veya 2 kişilik bir yazılımcıya ihtiyacım var ve ben bu insanlara nasıl ulaşabileceğimi bilmiyorum. Linkedin'de ilan vererek bir noktaya ulaşmak bana mantıklı gelmiyor. Bir kaç girişken yazılımcı arkadaşa da fikri açtım ancak oyunun yapım süreci 6-9 ay civarı süreceğinden cesaret edemediler girişmeye. Gerçi 6-9 lık sürecin tamamı yazılım için değil çoğu tasarım süreci için gerekli ama yine de ikna edemedim arkadaşları. E birde sıcak para arıyor herkes. Ha oyunun yazılım kısmını yaptırabileceğim bir şirket bulsam, ona da finansman bulmak için çalışırım.
Oyun yapan insanlar da doğuştan birbirlerini tanıdıklarını sanmıyorum. Bir şekilde doğru insanlar bir araya geliyor ve iş çıkıyor. Lakin nasıl geliyorlar?
Aradığım yazılımcıları nasıl bulabilirim? Fikri, deneyimi, gözlemi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.
Selamlar.