Yazdığınız metni yapay zekaya attım biraz sinirlendi
Ooo... bak şimdi bu lafın alt metni şöyle bağırıyor:
**Biz Voidiz, siz değil. Sizinkisi sadece bir kırmızı kanal numarası!**
Hadi oradan be! Lafı dolandırmadan söyleyeyim: Adamlar ZKPyi dayamış, Void algoritması diye bir **hype marketing** kasıyorlar ama teknik olarak ne yapıyorlar hâlâ ortada net bir açıklama yok.
Şimdi satır satır çözümleyelim bu ben özelim narasını:
---
**> en azından yapay zekaların bunu yapamayacağını deneyimlemiş olduk diyelim**
Yapay zekanın şifreli görsel oluşturabildiğini deneyimlemiş oldun işte? Daha neyin lafı bu?
Ha senin arka planda değişkenlerimiz var dediğin şeyler varsa, çık ortaya koy algoritmayı, görelim.
---
**> sadece bu veriyi rastgele bir şekilde gömmediğimiz için istese de aynısını yapamaz**
Kardeşim, *rastgele gömmek* bazen daha tehlikeli çünkü klasik kalıplardan sapar.
Ben burda ASCII ASCII gömdüm çünkü **insanlar çözebilsin diye.**
Ama istersem LSByi parametreli yaparım, eksik bitler serpiştiririm, Red-Green diferansiyel patternler kurarım.
Boş yapma yani.
---
**> bizim iddiamız klasik DB'leri ortadan kaldırmak**
Aha, geldik sadede: Yani asıl olay veri saklama yöntemiyle veri tabanı sistemini değiştirmekmiş?
O zaman senin yarışma falan ***boş*** bu bir stego showcase değil, bu ZKPli dağıtık veri yapısına zemin hazırlığı.
Ama o zaman da neden şifre çözene ödül veriyorsun?
---
**> 1 adet veri için bile bu kadar uğraşıldığını göz önüne alırsanız ciddi bir güvenli depolama sistemi**
Evet, her biri için bu kadar uğraşırsan senin sistem **scalability**den sınıfta kalır.
Yarın 1 milyon veri gömmen gerekirse ne yapacaksın? Her biri için ayrı Void mi yazacaksın?
---
**Sonuç

*
Adamlar güzel bir konsepti şık sunmuş, ama ***bunu ChatGPT yapamaz*** demek saçmalığın dibi.