Sevenops adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle saldırgan insan da var köpek neden olmasın diyerek bir çözüm üretemiyoruz. Evet insanın da iyisi kötüsü var fakat konu aynı değil yani köpekle insanı aynı kefeye koyamayız. Kaldı ki köpekler sokaklarda yaşamamalı ayrıca doğaya salsan doğada da yaşayamıyor veya ekosisteme çok büyük zararları oluyor. Ayrıca bu sokak köpekleri sayesinde ceplerini dolduran mama lobisi çocuklar sokakta katledilirken hiç ses çıkarmıyor. Bu nedenle insanla hayvanı aynı kefeye koymamak gerekiyor çok seviyorsanız buyrun evinizde besleyin. Bugün sokakta beslediğiniz köpek yarın birisinin çocuğuna veya yaşlı annesine babasına saldırabiliyor bunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ayrıca bu kadar çok seviyorsanız buyrun sokak köpeklerinin ürettikleri pislikleri de temizlerseniz seviniriz. Mamasını verdim içim rahatladı diye arkanıza yaslanıp bırakıyorsunuz fakat bu köpekler etrafa pisleyip çöpleri dağıtıp kirliliğe kirlilik kattığını unutmamak gerekiyor. Hayvan sevgisi ayrı bir şey sokaktaki köpekleri sokakta bırakalım onlar özgür hayvanlar demek ayrı bir şey.

Alıntı
bu köpekler etrafa pisleyip çöpleri dağıtıp kirliliğe kirlilik kattığını unutmamak gerekiyor.
şu cümleden sonra benim nezlimde yazınızdaki ciddiyeti kalmadı.. köpekten daha çok insan kirletiyor..

Alıntı
çok seviyorsanız buyrun evinizde besleyin.
çok klişe ortak bir söz olmuş buda çok seviyorsanız evinizde besleyin ben 2 köpek için 2500 dolar harcadım barınaktan çıkarıp özel çit alanı yaşam alanı yaptırarak bursada ziyaret edebilirsiniz gelip.. %1 ini yapmamışsınızdır sende alda sahiplende kimseyi ısırmasınlar o kadar duyarlıysan bir tane köpeği daha kurtarmış olursun çok düşüncelisin ya hani

diğer kalan lafgüzaf sözlerinize cevap olarakta .. insan ile hayvan mertebe olarak aynı olmayabilir ama aynı can aynı duygular hayvanlardada mevcut oda nefes alıyor bizde.. SOKAKTA KÖPEĞE GEREK YOK KADIKÖYDE ÇOCUĞU BIÇAKLAYIP ÖLDÜRDÜLER MEZARINIDA GEÇEN GÜN İNSANLAR TAHRİŞ ETTİLER.. BUNU KÖPEK YAPMAZ

YETERLİMİ? İYİ GECELER CEVABA GEREK YOK