Su diyeti diye bir şey yok. Su orucu diye bir şey var. Akşam saat 8 den ertesin gün 12 ye kadar kalori değeri olan hiç bir şey yemiyorsun. İstediğin kadar su içebilirsin. Çay ve kahve de içebilirsin ancak bu ikisini özellikle kahveyi aşırıya kaçmaman gerekiyor. Çünkü aşırı kahve inisülünü yükseltir. Ben iki sene önce bunu yaptım ve artık bir hayat tarzı olarak bunu uyguluyorum ancak ilk 6 ayda uyguladığım akşam 8 kuralını biraz esnettim. Yani zaman zaman saat 10 da da çerez falan atıştırıyorum.
Burada önenmli karbon hidratı ciddi biçimde azaltmak. Beyaz un ile yapılan bütün her şeyi hayatından çıkar. Beyaz un buğdayın nişastasıdır ve bütün faydalı vitaminleri ve mineralleri alınmıştır. Tam buğday, kepekli, çavdar yada ekşi mayalı ekmek ye. Bunlar kompleks karbon hidrat türüne girer ve beyaz undan yapılan rafine karbon hidratlara göre biraz daha kalorisi fazla olmasına rağmen çabuk kana karışmadığı için zararları daha azdır.
Hayatındab çıkaracakların. Şeker ve türevleri, Beyaz undan yapılan her şey, Taze yada hazır farketmez bütün meyve suları, Gazlı kolalı içecekler ve stres. Stres kortüzolü yükseltir ve yüksek kortüzol de yüksek inisülün demektir. Haftada bir bardak kola içmenin bir zararı olmaz. Örneğin Diyabet yada insülün direncin yoksa haftada bir porsiyon baklava yemenin bir sakıncası yok. Burada önemli olan dozdur. Ben iki yıldır kahvaltı nedir bilmiyorum ve bu şekilde 2 ay içinde 20 kilo verdim. Kahvaltı bildiğin zehirdir.