delikurt55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Medya üzerine açmanızı öneririm. Daha genel olur. ama şahıs şirketleri için o kadar önemli değil. limited kuruyorsanz ne üzerine açtığınız daha önemli. Şahıs adi şirket olarak geçtiği için isterseniz bilgisayar üzerine açın, çiftçilik yapın kanun buna izin veriyor.

İçerik üretici muhabbeti siz kapsamaz. çünkü içerik üretimi değil danışmanlık veriyorsunuz.

şirket kurduğunuzda aylık
2000 civarı muhasebeci
8000 civarı bağkur
1000 civarı damga vergisi

Bunları hiç bir geliriniz olmasa bile ödeyecekleriniz.

bazıları size gelip sanal ofis der onunla selamı sabahı kesin . 5 yıldır kendi şirketi oan biri olarak söylüyorum. Sanal ofis görünüşte ucuzdur. Giderleri vergiden düşemezsiniz. sonra vergiler yüksek diye sitelerde paylaşım yaparsınız. Çünkü devletin verdiği vergi imkanlarından yararlanamazsınız.

bu imkanlar neler? eviniz yada fiziki ofisin varsa
1) Kiranız direkt vergiden düşer. (eve 20 bin ödüyorsan aylık 20 bin gelir vergisi eksik ödersin)
2) Eve aldığın ekmekten domatese tuvalet peçetesine vs ev için harcadığın her tutar gelir vergisinden ve KDV'den düşer.
3) ev internet telefon su doğalgaz vergiden düşer.

bunlar sadece aklıma direkt gelenler.
Bu kadar güzel geniş olarak anlattığınız için çok teşekkür ederim. Peki ben şuanda ssk lı olarak başka yerde çalışıyorum bağkur yapmam zorunlu mu ?
Veya emekli birinin adına olsa sorun olur mu.