Caty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eski adı ile DreamSpark, yeni adı ile Microsoft Imagine gibi kurumlara verilen ve tek serial ile 50 cihaz bile aktifleştirilebilen lisanslar var. Çoğunluğu bu lisanslarla sağlanılan kodları dağıtıyor. Microsoft'un buna benzer birçok programı var. Üretilebilecek lisans sayısı sınırsıza yakın.

Örneğin: X Üniversitesine verilen bir lisans altında, onbinlerce öğrenciye erişim imkanı tanınabiliyor. Her öğrenci kendi paneli üzerinden binden fazla Microsoft ürününün lisans kodunu yaratabiliyor.

Microsoft'ta buna benzer lisans dağıtım program sayısı çok fazla olduğu için, doğrudan aldığınız bir lisansın eğitim kurumlarından mı ya da başka kurum/topluluklardan mı alındığını, son kullanıcı kolay kolay kestiremez.

Bu lisansların satışı kesinlikle suçtur. Şirket için kullanılamaz. Ticari amaçla kullanılamaz.
Ticari amaçla kullanılabilenler sadece ticari amaçla kullanma lisansı verilen işletmelerce kullanılabilir.

Sizin bu yazılımları kullanıyor olmanız Microsoft'un zerre kadar umrunda değil. Ancak, eğer ticari amaçla şirket bilgisayarınıza kurarsanız o zaman uyarı + ceza biçiminde cevap alırsınız. Bunun dışında satışını yapıyorsanız, ceza alırsınız.

Bundan 15 yıl önce falan, cezalar ticari kullanıcılar için yazılım lisans bedelinin 3 katı + $75.000 civarındaydı.
Satışını yapanlara açılan cezalara hiç şahitlik etmedim çünkü o tarafta çalışmadım. Ancak, buna göre cezasının çok daha ağır olacağından eminim.
Lisans satışı risk mi teşkil ediyor diyorsunuz yani?