Hayvanlar kendi aile çevresi ile iyi geçinir ve kurallara göre yaşarlar. Ancak aile dışındaki diğer hayvanların hepsi düşmandır.
Batı medeniyetinin kural kanun adalet içinde yaşaması bu hayvanların hayatına benzer. Batı kendi içinde adaletli ve insancıldır. Ancak asya ve afrika toplumlarına karşı en vahşi ve en barbar şekilde sömürgeci istilacı soykırımcı yüzlerini gösterirler.
Batı kültürünün bu iç hukukuna rağmen yine kimi devletler ve toplumlarda bir İÇ HİYERARŞİ de mevcuttur. Örneğin ingilteredeki avam kamarası ile lordlar kamarası farkı gibi.
Kadim roma medeniyetinde sınıf ayrımcılığı nasıl ayrımcılık içeriyorsa bugünkü medeniyetler içinde de sınıf ayrımcılığı vardır.
Japonyadaki kar maymunları bile bir aile hayatı yaşasa da, onların da içinde sınıf ayrımcılığı var. Maymnunların hepsi sıcak sudan eşit şekilde yararlanamıyor. Yönetici üst aileye dahil olmayan bireylerin sıcak sudan yararlanma hakkı yok.
https://www.youtube.com/watch?v=DQnD...inerdo%C4%9Fan
Çünkü hocam kuralın olmadığı yerde kaos olur ve kaos'da canlılığın sonunu getirir o yüzden eninde sonunda bir kanun,kural kurulmalıdır.
kurulmalıdır ve uygulanmalıdır.
Bizde de kanunlar var ama uygulama konusunda zayıflıklarımız var yoksa bizim o toplumlardan farkımız yok, hepimiz insanız ve herkesi aynı elbisenin içine sokabilirsiniz isterseniz
ama bizdeki mevzu haylaz bir çocuğun ben bu elbiseyi giymiyorum demesi gibi sürekli o elbiseyi çıkarması bu bana uymadı demesi gibi bir şey
maymunların videosu da enteresan ama mantıklı da bir yerde bir kaynak varsa eninde sonunda birileri daha çok tüketecek birilerine daha azı düşecek, batı toplumunda belki özellikle iskandinav ülkelerinde denge daha çok önemseniyor
yani zenginden alıp fakire verelim 2 taraf da dengelensin. bu video örneğinde de uygulansa koskocaman kaplıca herkese yeter ama birileri sınır çiziyor benim diyor ve diğerleri de kabul ediyor.