Palria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanı hayvandan ayıran şey ahlakıdır. Doğada hiç bir hayvan birbirine acımaz, güçlü olan yaşar güçsüz ölür bir aslan şey demez ben bu ceylanı yemeyim onun da çoluğu çocuğu vardır ( maaşlı çalışan insanları kandıran *********** misali ) bu ahlakı aslandan beklemek de ahmaklık olur çünkü ahlak aslında akılla icad edilmiştir sebep sonuç doğrultusunda verilen kararlardan doğmuştur. e insanlar binlerce yıldır hep üzerine koyarak daha iyi bir hayat yaşamak için çabalamışlarsa ve ahlak da bu iyi bir hayat yaşamanın en önemli ögelerindense peki bugün gelinen noktada 1. dünya ülkelerinde insan halkaları,ahlakı belki tarihe göre zirvedeyse sebebi nedir ? Batılılar çok mu ahlaklı yoksa uzun süre bazı şeyler dikte edildiği için mi alışmışlar? Bu konuda şöyle bir şey okumuştum batıda mesela trafik kuralarının cezası çok yüksek ve bu yıllardır böyle ve uygulanıyor yani 4 nesil önce soy ağacında büyük dedeyi korkutur bu kurallar ona dayatırsan bugün torun da o hayat biçimini kanıksar onların yolunda yürür. Yani bir şeyi bu durumda ahlakı istikrarlı bir şekilde sürdürmek önemlidir.

Biz iyi bir hayat yaşamak için atmamız gereken adımları atmıyoruz tembeliz. Kabile bilincine sahibiz birey olamıyoruz en basitten şu an Türkiyede yaşayan en ahlaklı insan bile şunu biliyor sefil ve fakirim ama bir gün bir siyasi partiye girerek yada bir tanıdık bulurak bu fakirlikten kurtulurum. Bakın çalışarak bir sey üreterek zengin olma ihtimalimiz bir tanıdık bularak zengin olma ihtimalimizden daha düşük ve bunu herkes biliyor bana dokunmayan yılan bin yaşasın atasözü buraya cuk oturdu.

Vesselam bizim ülkemiz savaşlarla, din'le onla bunla 100-200 sene geride kalmış biz bu küçük şeylerle günümüzü doldururken diğer insanlar hep üstüne koyarak ilerlemişler biz de gözümüzü bir açmisiz dünya nerelere gitmiş ve biz nerede kalmışız. Bu saatten sonra reform vs olacak da 4 nesil insanları eğiteceksin de 4. Nesilde ahlaklı vatandaşlar meydana çıkacak.. en iyisi kendini ahlaklı kılmak ve kendin gibi olduğun limanlara yelken açmak. Yoksa böyle hep boşa kürek çeker dururuz.
Hayvanlar kendi aile çevresi ile iyi geçinir ve kurallara göre yaşarlar. Ancak aile dışındaki diğer hayvanların hepsi düşmandır.
Batı medeniyetinin kural kanun adalet içinde yaşaması bu hayvanların hayatına benzer. Batı kendi içinde adaletli ve insancıldır. Ancak asya ve afrika toplumlarına karşı en vahşi ve en barbar şekilde sömürgeci istilacı soykırımcı yüzlerini gösterirler.

Batı kültürünün bu iç hukukuna rağmen yine kimi devletler ve toplumlarda bir İÇ HİYERARŞİ de mevcuttur. Örneğin ingilteredeki avam kamarası ile lordlar kamarası farkı gibi.

Kadim roma medeniyetinde sınıf ayrımcılığı nasıl ayrımcılık içeriyorsa bugünkü medeniyetler içinde de sınıf ayrımcılığı vardır.

Japonyadaki kar maymunları bile bir aile hayatı yaşasa da, onların da içinde sınıf ayrımcılığı var. Maymnunların hepsi sıcak sudan eşit şekilde yararlanamıyor. Yönetici üst aileye dahil olmayan bireylerin sıcak sudan yararlanma hakkı yok.

https://www.youtube.com/watch?v=DQnD...inerdo%C4%9Fan