okedoke adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
KARALAR YALITIM gebze de hizmet veren bir firma 2022 yılında galiba marka tescil vs başvurmuşlar

bizde başka bir müşterimizin talebi üzerine gebzekaralaryalitim.com satın aldık 2024 yılında neredeyse 1 yılı dolmak üzere. müşterimi ifade çağırmışlar ifadesinde karalar yalıtım patetli oldugu söylemişler domain fakat gebzekaralaryalitim.com polis benimle konuştu domain benim üzerime müşterimi korkutmuşlar ne yapalım domain zaten süresi bitmek üzere müşterim isim değişikliğine gitmek istiyor. ben domaini tutsammı kendimde inadına
Anladığım kadarıyla sadece domain yüzünden değil; müşteriniz o markayla sektörde hizmet verdiği için bu durum yaşanmış. Çünkü web sitesi açıkmış, daha yeni "Satılıktır." diye index atılmış. Evet, bu durum yasal değil maalesef, bunun yüzünden sizin tarafın başı ağrıyabilir çünkü adamların çatır çatır markasını kullanmış müşteriniz. Adamlar da şikayetçi olmakta haklı yani. O web sitesi sayesinde ne kadar kazanç elde edildi, karşı tarafa ne kadar zararı oldu, karşı tarafın beklentisi vs. birçok detay önemli. Bu detaylarda boğulmadan sonuç odaklı bir tavsiye ve teklif yapayım size:

Tavsiye: Siteyi ticari hizmet vermek amacıyla tekrar aktif etmeyin kesinlikle. Domainle ilgili bir şey söyleyip yanlış yönlendirmek istemiyorum çünkü detayları bilmiyoruz dediğim gibi. Profesyonel destek almanızı öneririm.

Teklif: Amacınız kendi müşterinizi devreden çıkartıp karşı firmayla inatlaşmaksa fakat yaşanan durumdan ve sonraki yaşanabilecek durumlardan dolayı çekinceniz varsa; domaini bana devredin, ben inatlaşayım. Dediğim gibi siteyi aktif etmem. Devir tarihinden önceki durumlar sizi ilgilendirir, devirden sonraki yaşanabilecekleri üstlenirim, yani "Domaini elden çıkardım, benimle ilgisi kalmadı artık." dersiniz. Çok istiyorlarsa bana ulaşırlar, satmaya çalışırım, satılırsa %40'ı sizin olsun. Almayıp yasal yollara giderlerse, uğraşırım. Ona da gitmezlerse, birkaç yıl uzatırım, sonrasına duruma göre bakarız, kısacası kolay kolay yar etmeyiz. Bu teklifi burada yapmamın sebebi, herkes şahit olsun diye. "İnatlaşmayı kendim de yaparım, neden ortak edeyim?" diyebilirsiniz, en başta dediğim gibi bu işler baş ağrısı ve çekince meselesi. Tercih sizin.