Merhabalar arkadaşlar, yaklaşık 2 yıl önce @Lightingmage;tarafından dolandırılmıştım ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştum.
Aradan 2 yıl geçmişti ve açıkçası olayı unutmuştum bile. 3 gün önce telefonum çaldı ve arayan kişi babasıydı. Kişinin hapse atıldığını ve borcunu ödemesinden sonra şikayetimden vazgeçmemi talep ettiler. (Bende kabul ettim, çünkü kişide gerçekten mağdurdu.)
Ardından babası, bütün borcu bana ödedi. Toplamda 30 bin tl idi rakam. Kişi 4 bin tlsini bana ödemişti, bende babasına bu rakamı geri attım. (Rakam dolar olarak verilmişti, babası da güncel kurdan dolar olarak verdi.)
Sonrasında babasıyla uzun bir telefon görüşmesi yaptığımızda çocuğunda büyük rakamlarda dolandırıldığını bu yüzden bize ödeme yapamadığını falan öğrendim. Diğer kişiler avukata vermiş ve onlarla babası anlaşmış. Ancak ben avukata vermediğim için babasının da bu borçtan haberi olmadığı için ödeyememiş. Ve sadece benim şikayetimden dolayı hapse atılmış (Buna bende biraz şaşırdım).
Yani 2 sene sonunda paramı almış oldum, kişinin ödediği rakamı da tabii ki iade ettim. Çünkü gerçekten kişinin niyeti de kötü değildi, her şeye rağmen iyi bir şekilde konuşmayı sonlandırmıştık.

Demem o ki, ne olursa olsun gidin 15-20 dakikalık bir işlem olan şikayet hakkınızdan yararlanın. Eninde sonunda sonuçlanıyor ve hakkınızı alıyorsunuz.