Selamlar, 2023 de bir motorsiklet aldım bozuk çıktı, aynı sorunu yaşayan onlarca insan var ve tüketici hakem heyetine başvurdum. Değişim kararı çıktı.
Satıcı firma beni dava ederek karara itiraz etti, bayadır dilekçedir kanıttır şudur budur uğraşıyorum, firma büyük bir firma olduğu için birkaç avukat ile falan girdi davaya vs.vs. neyse şunu merak ediyorum sürecin saçmalığıyla alakalı siz ne düşünüyorsunuz diye, şimdi ben oldu ya bu davayı kaybedersem bir sürü dosya masrafı ve avukat giderlerini karşılamak durumunda kalacağım.
Merak ettiğim konu şu, hadi ben haklı ve şanslıyım çünkü çok kanıtım var aynı sorunu yaşayan onlarca insan var, vs. .vs.
Ama bu tüketici heyetinde bildiğim kadarıyla herkes başvuruyor, yani adam haksız dahi olsa mesela bir aleti çalıştıramıyor başvuruyor, örneğin adam cihazı kullanmayı bilmiyor ve bozuk sanıyor başvuruyor ya da gerçekten kabul ettiği kalitesiz bir ürün alıyor ama sonra kendine kızıp şikayette bulunuyor vs. ve insanlar tüketici heyetini kullanmaya teşvik ediliyor.
Merak ettiğim devlet nasıl karşı tarafın dava açmasına izin veriyor?
Yani o zaman mesela adam kumanda aldı bozuk çıktı 200 liralık kumanda için 20 bin liralık dava ödemek zorunda kalabilir?
normal mi bu?