Eğer ortada maddi manevi zarar söz konusuysa haklılık önemli. Ben mahallemde anormal derecede asosyal yaşıyorum. Akraba ve komşuların çoğuna mesafe açtım. Çünkğü zarardayım ve insanların çoğu bana zarar veren insanları destekliyor, onlara itibar sağlıyor. Böyle bir ortamda benim maddi ve manevi zararım karşı tarafın kazancı. Bu konuda hiçkimsenin dırdırını çekemem. Bana karşı diğer tarafaen küçük yakınlığı olanları da çöpe atarım.
Ancak din, siyaset futbol vb konularda ise herkesin kendine göre haklılık payı vardır. Bu alanlarda çokça bilgi kirliliği olduğu için kesin siyah ve beyazlar yok. O yüzden bunları tertışmak yerine herkesi kendi değerleriyle başbaşa bırakmak daha doğru olur.
Bununla birlikte benim çin kutsal olan dini değerlere en küçük hakareti suç sayarım ve o insanlarala ilişkiyitamamen koparırım. Tecrübelerim gösterdi ki bu insanlar kendi hayatında binlerce kötülük yapıp bunu hak sayan utanmayan sıkılmayan arsız cibiliyetsiz insanlar.
Din düşmanı olup da ahlaklı düsüst namuslu olan insana rastlamak çok zor. O yüzden benim kırmızı çizgim.