Selam olsun,

Herkeste haklılığını ispat etme, kabul ettirme, kabul görme arzusu...
Mutlu olmaktan ziyade haklı olmak çoğumuz için daha önemli.
Haklı olduğumuzda sanıyoruz ki bu çok önemli bir durum ama pek öyle değil.

Mesela çocuğunuz, eşiniz, sevgiliniz siz haklılığınızı ispatlama peşindeyken değil siz mutluyken daha mutlu olurlar.
Şimdi bunu hakkınızı aramayın, hakkınızı savunmayın gibi anlamayın elbette hakkınızı savunun ve arayın ama hayatı buna indirgemeyin.
İnsanların sizi haklı görmesinin, sevdiklerinizin sizi mutlu görmesinden daha fazla bir değeri yoktur.

Her insan kendini haklı çıkartmaya meyillidir ve kendince haklı çıkacak yollar bulur zaten haklılık değimiz şey devingendir kişiden kişiye değişir.
Bu nedenle insanlara haklılığınızı göstermek yerine harcayacağınız vakti sevdiklerinizle anılar biriktirmeye harcayın.
Bunları bir ermiş kafasıyla yazmıyorum, haşa.
Sadece siz ne kadar haklı olursanız olun günün sonunda hem kendiniz hem sevdiklerinizin ne kadar mutlu olduğu önem taşır.
Etrafımda birçok kişinin haklılığını ispat uğraşlarında sevdiklerini yıprattığını görüyorum ve hakikatten üzülüyorum.
Tüm haklılıklar senin olsun be bilader, keyfine bak diyesim geliyor ama onu da yanlış anlıyorlar.

Bu kısa hayatı yaşarken haklı olmayı mı mutlu olmayı mı önceliyorsunuz, bir düşünün.