Herkese Merhaba,
Öncelikle değerli vaktinizi ayırıp bu konuyu okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim. Sizlerden tek bir rica var lütfen gereksiz bilgi karmaşası olmaması açısından sadece bu durum hakkında tecrübesi olanlar ve konuyla alakalı bilgi sahibi hocalarım cevaplarsa çok sevinirim.
Durum şu biz 2022 yılında bir eve çıktık ve Kirası 5.000TL'ydi kiralarken ev sahibi bizde yıllık artış olmaz vs. dese de tabi biz mutlaka artış bekliyorduk. ama en azından usulüne uygun bekliyorduk geçen sene 5.000TL olan kiramız bir anda 10.000TL'ye çıkarıldı orasının bu kadar etmeyeceğini tefe, tüfe gibi unsurların göz önüne alınarak kira artışının yapılabileceğini ev sahibine defalarca anlattım fakat yaşlı insanlar maalesef iletişim kurmak zor oluyor şimdi de kiramı 20.000TL'ye çıkartıyor ben de 10.000 bile etmeyecek eve 20.000 istiyorsunuz ayrıca yasa dışı bir artış bu gibi ifadeler kullandım dediğim gibi öyle kavga edilecek insanlar değiller dediğim dedik yaşlı huysuzlardan yani şimdi ev arayışına girdik fakat küçük kardeşim bu sene 8. sınıfı bitirecek bu sebeple okul değişimi derslerine etki edecektir yakınlarda kiralık ev yok olanlar da çok kötü şimdi çıkmak yerine dava açmak istiyorum.
Her sene %100 zam yapılması, %25 ve %58 sınırı varken bunlara uyulmaması gibi sebeplerden dava açmayı düşünüyorum nasıl bir yol izlemeliyim ne çıkar bilmiyorum bu yüzden sizlere danışmak istedim mesela dava sürecinde onların istediği kirayı vermek zorunlu mu yani ödeyip davada haklı çıkarsam toplu ödeme mi alıyorum yoksa ödemeyip haksız çıkarsam toplu mu ödüyorum.

Cevaplarınızı dikkatle okuyacağım şimdiden teşekkür ederim.