Selamlar.
Forumda yaklaşık 3-4 aydır üyeyim, çok uzun zamandırda takip ediyorum.
Forumda kimden yazılım işi aldıysam, sıkıntı yaşıyorum, geçenlerde bir iş aldım, adam "kurumsal üye" tradesi de hayli yüksek (60+) dedim iş sonu ödeme yaparsınız problem değil, 2 günde yaparım dedim 1 günde yazılımın büyük kısmını tamamladım ama api kaynaklı bir sıkıntı oluştu, adama yazıyorum ana firmayla iletişime geçin problemi anlatın bakalım ne diyecekler diye "yha ben işi başkasına vermiştim sana zaten para vermedik" Şimdi ben bu zata küfür etsem bana yazık, forumda şikayetçi olsam vaktime yazık.
Bir başka üye, buda kurumsal, bununda tradesi 100'den fazla uzaktan bakıldığında "güvenilir" ama içerden baktığınızda Adamla bir iş için 2 gün telefonda saatlerce görüşüyoruz şöyle yaparız böyle yaparız şu maliyetler ortaya çıkacak, bugün yazıyorum "biz işi başkasına verdik sen bizden 20k istedin senin işi 1k çözüyoruz" merak ettim, 1 haftalık bir iş karşılığı kim 1k istiyor.Forumda sıkıntı yaşamadığım 3-4 ayda üye sayısı gerçekten çok az.
Forumda yönetimin bu konuda ciddi bir aracılık veya escrow tarzı bir sisteme girişmesi lazım, ödemeler kripto ile yapılabilir de.
Sizin fikirleriniz nedir?