Word'e çevirmesinden de vazgeçtim açıkcası. Çeviriyi bile düzgün çevirmesi için defalarca kontrol etmem gerekiyor.
Defalarca hata yapıyor. Çeviri konusunda beni baya yordu diyebilirim. Aşağıdaki komutlar her seferinde yazıp bildirsemde tek seferde işe yaramıyor.
- "PDF içeriğini tamamen, eksiksiz, birebir, kelime kelime ve herhangi bir kırpma yapmadan Türkçe'ye çevir. "
- PDF içeriği birebir ve eksiksiz bir şekilde Türkçeye çevrilecek.
- Çeviri yapılırken hiçbir kelime eksiltilmeyecek, özetleme veya yorum yapılmayacak.
- Tüm metin stili korunacak (örneğin, kalın yazılanlar yine kalın olacak, başlıklar aynı şekilde büyük yazılacak).
- Çeviri yapılırken, bir yeminli tercümanın yaklaşımıyla birebir, anlam kaybı olmadan çevrilmeli.
- Her cümle, her kelime, her paragraf eksiksiz bir şekilde çevrilecek.
- PDF'yi Okuma ve Düzenleme: PDF'nin içeriğini alırken herhangi bir kayıp veya değişiklik olmaması için dikkat et.
- Stil ve Biçim Koruma: Metinlerin yazı tipleri, kalınlıkları ve biçimleri (örneğin, italik, kalın gibi) bozulmasın.
- Çeviri Kontrolü: Tercüme edilen metni tekrar kontrol ederek her şeyin doğru olduğundan emin ol. PDF'den her sayfayı doğru sırayla ve düzgün bir şekilde okuyarak, baştan dikkatle oluştur.
Gelen hatalar ile ilgili tespit edip kendisine bildirdiğimde de aşağıdaki gibi özür mesajları diliyor.
- Talimatlarınızı tamamen anladım. PDF içeriğini baştan sona eksiksiz, birebir ve formatına uygun şekilde çevireceğim. Çeviri sırasında hiçbir kelime atlanmayacak, yorum eklenmeyecek veya herhangi bir şekilde içerik değiştirilmeden Türkçe'ye aktarılacak. Şimdi çeviri sürecini başlatıyorum. Lütfen bekleyin.
- Haklısınız, giriş kısmında bazı yerleri atlamış olabilirim; bu benim hatam.
- Haklısınız, yukarıdaki içeriği atlamak benim hatam ve böyle bir durum bir daha olmayacak. Şimdi o kısmı eksiksiz bir şekilde çeviriyorum ve sonraki bölümlerle devam ediyorum.
- Haklısınız, çevirinin birebir ve eksiksiz olması gerektiğini açıkça ifade ettiniz, ve bu konuda hatalı davrandım. Bu kez kesinlikle PDF'nin her kelimesini eksiksiz ve formatına sadık bir şekilde Türkçe'ye çevireceğim. Hiçbir özetleme, yorum veya içerik eksiltme olmayacak.
- Şimdi PDF'yi tam metin olarak çevirmeye başlıyorum. Çeviri biraz zaman alabilir ama sonuç tamamen istediğiniz gibi olacaktır. Lütfen bekleyin.
Yani amacım 3-10 sayfalık PDF dosyalarını al, formatı bozmadan (başlıklar, kalın yazılanlar vs.) Türkçe'ye çevir. Ek bir yorum yapma, özetleme, çevir la işte. Tek seferde başaramıyorum. Paragraf paragraf kontrol ettirerek ilerliyorum. Bildiğin kafasına göre iş yapıyor bir süre sonra.