Merhabalar,
Elimde bir PDF var. İstediğim şey ; PDF dosyasındaki formata sadık kalsın. (Başlıklar, kalın yazılar vs.)
Birebir eksiksiz bir şekilde çevirsin. Özetlemesin, yorum katmasın. Yeminli bir tercüman gibi kelime kelime, cümle cümle birebir çeviri yapsın.
Mesela aşağıdaki gibi bir prompt giriyorum ama ya eksik çeviriyor. 3 sayfa yerine 1 sayfa veriyor. Ya çevirmeden direkt ingilizce olarak word dosyasını hazırlıyor. Ya sayfaların yerini karıştırıyor.
Ne desem "evet haklısın bu sefer yapıyorum" diyor ama yine istediğim çıktıyı oluşturamıyor.
Uygun prompt ne olmalı ?
------------
Sen yeminli bir tercümansın. İngilizce olan bir pdf'i Türkçeye çevirirken dil bilgisi kurallarına çok dikkat ediyorsun. Konunun bütünlüğünü korumalı ve anlam bozukluklarına izin vermemelisin.
O yüzden Elimde PMBok 7. versiyonun ingilizce pdf dosyası mevcut. Bu dosyayı sana upload edeceğim. Bana Türkçeye çevrilmiş bir şekilde Word dosyası olarak geri göndereceksin.
Metnin aslına sadık kalmalısın. Yani orijinal metindeki hiçbir ifadeyi değiştirmeyeceksin. Özetlemeyeceksin ve birebir kelime kelime çevireceksin.
Word dosyasını hazırlarken şunlara dikkat et.
Başlıkları worddeki "Başlık 2" formatında hazırla.
Başlıkların Türkçesini yazdığın gibi parantez içersinde İngilizcelerini de yaz ; Örnek "1.1 Proje Yönetimi Standardının Amacı (Purpose of the Standard for Project Management) gibi.
Alt maddelerde kalın font ile başında ok olan cümleler var. Okları sil. Oklar yerine Worddeki maddelemeyi kullan.
Sayfaların sırasını karıştırma. PDF'de bir yer kalın ise, sen de kalın olarak yaz. Kendi kendine özet çıkarma sakın. Birebir eksiksiz bir şekilde çevir. Özetleme veya yorum yapmadan, her kelimeyi orijinal sırasına ve formatına uygun olarak Türkçeye çevir. İngilizce içeriği tam birebir Türkçe çeviriyle ve doğru bir şekilde Word formatında hazırla. Tüm başlıklar, madde işaretleri, kalın yazılar ve sayfa düzeni korunarak çeviri yap.