NightRaven adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ya vergi kaçırıcan ya da şirketi kapatıcan ben aralık ayında şirketimi kapattım döndürenler vergiyi bi şekilde kaçırıyor tek açıklaması bu
YellowTiger adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kıbrıstan açıp vergilerden muaf olmak daha mantıklı olabilir. Tam detay bilmiyorum hocam araştırın.
escapist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende düşüncem bu yönde
Revilationer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Almanyada aynı sektörde faaliyet gösteren firmamızla Türkiyedeki firmamızın vergi oranları yaklaşık aynı diyebilirim %50-60 civarlarında

E-Ticaret stopajı biraz korkutmuştu, neyse ki %1 çıktı o da. Endişe verici bir durum yok henüz bizim açımızdan

Bu arada hesabınızda bir yanlışlık var sanki, Türkiyede şahıs olarak ödeyebileceğiniz maksimum gelir vergisi %40. Onun içinde 3m+ kazanç sağlamanız gerekir. Bu kadar karlılık gösteren bir sektörde de limitede geçip %25 üzerinden vergi ödemeniz gerekirdi.
Airup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiye deki şirket vergileri diğer ülkelere göre daha çok algısı neden yapılıyor her ülkede vergi var aşağı yukarı aynı
vergi muafiyeti her ülkede farklı icimde var serbest liman bölgeleri vs araştırın o zaman
Hocam sanırım siz Türkiyede yaşamıyorsunuz bakın küçük bir hesap yapayım belki ben yanlış hesap yapıyorumdur siz düzeltin lütfen. diyelim ki bu ay şirket 200.000 binlira kazandı. aylık 200k kazanıyorsanız zaten otomatikman %35 vergi dilimindesiniz.

70.000 (Gelir vergisi)
3000TL Muhasebeci
3000TL Aidat
30.000TL Kira
8000 TL elektrik, su, ısınma, internet ve gsm faturalar.
10.000TL Stopaj
53.000 küsür tek bir elemanın bana maliyeti düz hesap 53 binlira yazalım.
Diğer vergiler var damga pulu bilmem ne en az ayda %2-5 arası vardır herhalde biz ona 4000 tl diyelim.
15.000 TL yemek masrafları Aylık
5000-10.000 TL arası ofis giderleri oluyor. kırtasıye, kahve, temizlik malzemeler, vs.
Bazı hesaplayamadığım vergiler olabiliyor yıl sonu bilmem ne vergisi muhasebe ekstra masraflar filan oluyor hiç bz almıyorum buraya yansıtmıyorumda hesap şu an da yukarıda yazdığım gibi.

masrafları topladığımda 193.000TL Çıkıyor.
yani iş veren olarak bana en iyi ihtimalle 7000TL para kalıyor ki çoğu zaman oda kalmıyor ben sürekli cebimden para ekliyorum.

senden rica ediyorum bir yerde hatalıysam lütfen düzelt.