Evim şehirden uzak, altyapı olmadığından dolayı uzun yıllardır Superbox kullanıyorum. Açıkçası, bu hizmetten genel olarak oldukça memnundum. Hız ve bağlantı kalitesi açısından beni tatmin etti diyebilirim. Evet, başından beri fiyatı biraz yüksek bir hizmetti, ama durumuma uygun olduğu için bu ücret bana çok da zor gelmiyordu.
Ancak bugün, müşteri hizmetlerinden bir temsilci aradı ve şok edici bir haber verdi. Şu anki faturam 470 TL; bu bile oldukça yüksek bir rakam. Fakat temsilci, taahhütlü bir anlaşma yapmazsam bu ücretin 1200 TLye yükseleceğini, taahhütlü bir anlaşma yaparsam da 900 TLye sabitleneceğini söyledi. Şimdi düşünüyorum: Bu artış gerçekten kabul edilebilir bir şey mi? Bir hizmette neredeyse %100e varan bir zam nasıl normalleştirilebilir?
Firmaların bu tür politikaları gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanların zaten ekonomik anlamda zorlandığı bir dönemde bu kadar sert bir zam yapılması, müşterilere olan saygıyı da sorgulatıyor.
Bir kullanıcı olarak soruyorum: İnsanların bu kadar büyük bir fiyat artışını karşılaması beklenebilir mi? Tamam, fiyat artışları olabilir, enflasyonu ve ekonomik koşulları da bir noktaya kadar anlıyorum, ama bu artış mantık sınırlarını aşıyor. Bu hizmeti kullanmak benim için lüks değil, bir zorunluluk. Çünkü yaşadığım yerde başka bir internet seçeneği yok.