Project10 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
işlemciyi neden yanlış almışım onu anlamadım bu işlemciye önerdiğiniz anakart çok fazla kaçıyor tabi siz daha iyi bilirsiniz ona birşey diyemem elinde gigabyte 3060 12gb ekran kartı var ilk çıktıgında aldım sıfır duruyor hala onu kullanacağım 1 adetde 650w psu duruyor sanırım bu besler.
hocam arada 1-2 binlirayla 4 çekirdeği kaçırmışsınız anakart ileriye dönük anakart yarın oburgun bi işlemci değiştirirsiniz sistem öylece durur. artı zen5 destekliyor. 3060 artık bitti hocam esamesi okunmuyor mart ayında 5000 serisini çıkartıcak nvdia. bu tarz sistemler toplarken önce anakarta sonra diğer parçalara karar verilir. siz direk işlemciden başlamışsınız. tabiki herkesin kendine göre bütçesi var ama şu an yolun başındasınız ileriye dönük iyi bi pc toplıycam diyorsanız 3-5 sene arkama bakmıycam bu dediklerime göz gezdirin.
son olarak 650w psu bu sizin dediğiniz sistemi ite kaka besler yani psuyu %75 üzeri kullanmak iyi değil ömründen yer patlar vs. bir iki defa başıma geldi tabanca gibi patlıyor meretler.

ben 13900k topladım geçen yıl pişmanlıklarım var mesela. şu an gözüm 9950x te ama 7950x ile arasında fark yok denecek kadar az o kadar para verilir mi tartışılır.

sırf oyun için alıyorum diyorsan ram olayı çok önemli mhz yüksek al ben iş amaçlı kullanıyorum mesela 5200mhz bana yetiyor ama 6400mhz ve yukarısına bak derim.

şubat ayında gelicem yakın tarih olsa sana ram alır gelirdim.