Selamlar değerli forum üyeleri. Bu konuyu başıma gelen birkaç müşteri olayından sonra açmak istedim. Konu sadece iç dökmek amaçlıdır. Sizin de başınıza bu tarz olaylar geliyorsa konuya cevap yazabilirsiniz.
2-3 hafta önce WhatsApp üzerinden bir mesaj aldım. Bir müşteri projesini hayata geçirmek istiyor ve masaüstü program olarak kodlatmak istiyor. Ben de işi alabileceğimi söyledim. Özürlü adam müsaitseniz arayayım dedi ve aradı. Yaklaşık 30 dakika proje için istediği programın özelliklerini söyledi. Ben de onayladım. Fiyatta anlaştık. Akşam toplantı olacağını ve sonra proje için belirtilen ön ödemenin yapılacağını ve projeye başlanacağını belirtti. Ben de onayladım. Fakat akşam olunca ne bir mesaj ne de başka bir şey. 2 gün sonra yine bana ulaşıp projeye başlayacağımızı bu yüzden ufak bir toplantı yapılacağını belirtti. WhatsApp grubu kurup beni ekledi. Oraya mesaj attığımda da kendi ve ortağı mesaja görüldü attılar

Cevap gelmeyince kişiye özelden yazdım ve yanıt alamadım. 2 gün sonra hala gruba herhangi bir şey yazmadıkları için gruptan çıktım. Tekrardan 2 gün sonra aramak istedi ve bu akşam kesinlikle projeye başlayacağımızı belirtti. Sakinliğimi korudum ve aramasına müsade ettim. Yaklaşık 1 saat tabiri caiz ise kafamı şişirdi ve projeyle ilgili yine aynı şeyleri söyledi. Akşam bana ödeme bilgisi atın ücreti göndereyim dedi ve akşamına ödeme bilgisi istedi. Ben de gönderdim fakat gidiş o gidiş. Yine mesaja cevap vermedi ve ortalıktan kayboldu.
Daha farklı bir olay ise 2 gün önce başıma geldi. Başka bir müşteri kripto cüzdanı ile ilgili güvenlik hizmeti almak istedi. Ben de yardımcı olabileceğimi söyledim. Aradı konuştuk telefonda yaklaşık 1 saat telefonda görüştük ve ödeme için bilgi istedi. Ödeme bilgisi gönderdim ve bu müşterinin de gidişi o gidiş
Anlamadığım ve sinir olduğum konu şudur; Bir teklif hoşunuza gitmeyebilir. Kimseye zorla iş yaptıramazsınız ve kimse de size zorla hizmet vermez. Teklif veya ilerleyiş konusunda beğenmediğiniz bir şey var ise ergen sevgililer gibi trip atmak yerine iş verdiğiniz veya iş aldığınız kişiye sorunlarınızı açıkça belirtin. Saygılar...