Bireysel olmak demek kolektife hiç bir katkın olmadan yaşamak demek değildir. Bunu biraz yanlış tanıtıp, yanlış yaşattıklarını düşünüyorum. İnsanlar tektir evet ama toplum içinde yaşarken her canlıya ve her canlının haklarına saygı duyarak yaşamayı seçtiğinizde bireyselliğinizin hiç bir kötü yanı kalmayacaktır. Bireyselliği, kendine önem vermeyi etrafında olan hiç bir kötü şeye ses çıkarmamakla karıştırmamak lazım.
Fazla uzatmadan son olarak başıma bir şey geldiğinde orada bana sahip çıkan bir devlet yerine ben sosyal derneklere, sosyal medyaya koşuyorsam devlet neden var diye sormak gerektiğini düşünüyorum. Bunun yalnızlığımızla bir alakası yok.
Toplumdan en büyük oranda soyutlanmış yalnızlığı tercih eden bir hayat yaşıyorum. Ama benim hayatımın, bu konuda bahsedilen bireysellik ile bir alakası yok.
Benim bahsettiğim şey, insanların medya, popüler kültür ile zehirlenip tüketim çılgını haline gelmiş hali.
Sürekli olarak kalabalık içinde yaşayan, bir sürü takipçisi olan servet ve şöhret sahibi olan insanlar var. Bunlar kişisel çıkarlarını toplumun huzuru ve adaletinin üstünde tutan kişiler.
Milyonlarca takipçisi olup ahlki değerleri olmayan fenomenleri, sözde sanatçı starları örnek verebiliriz.