Hocam, kendi arsanıza betonarme evi dikebilirsiniz. İmarda köy veya kargir ev gibi gözükebilir. Tek katlı veya iki katlı yapıda pek sorun çıkmaz. Zeytinlik için ev gibi gösterebilirsiniz. Hatay'da imar olmayan arsalarda çoğu bu şekilde köy evleri var. Elektrik ve su abonelikleri alınabiliyor (elektrik aboneliği için plan çizdirmeniz gerekir ama)
Konteyner ile yapmayın hocam, hiç tavsiye etmem. Onun yerine çelik kondisyon , prefabrik evlere yönelin.
Konteyner neden tavsiye etmezsiniz hocam acaba?
Genelde 5 dönüm altı tarkla ve zeytinlik gibi yerlere konteyner koyamazsınız.
Elektrik almak da ayrı sorun; soalr sistem kursanız 300bin'e mal olur.
Hocam elektrik için kuyu suyu çekmek için zaten gerekecek illa ki. Bağ evi tarzı bir şey için sanırım proje çizildikten sonra maliyet çıkıyor. Onu ödeyince bağlıyorlar.
Günaydın hocam, yalıtım bölgeye göre yapılmalı, benim önerim 1,5 cnm poliüretan köpük, hazır kitler var firma çağırmadan yapabilirsiniz, köpük üzerine 4 cm taş yünü. dış tarafa ise ısı yalıtım boya olabilir. Bu dediklerim iyi yalıtım sağlar. maliyet 40-50k artar bu şekilde... ama sadece taş yünü yapıp, sonradan dış tarafa ayrı yalıtım yapabilirsiniz maliyet aynı miktarda artar estetik olarak daha iyi görünür.
Olumsuz yönlendirenlere bakmayın. Metalurji ve Malzeme müh. iş güvenliği uzmanı olarak şiddettle öneririm ki, zaten kendim yapıyorum. Sadece ucuza gelsin diye değil... deprem güvenliği, geri dönüşüm, tasarım ve imalat kolaylığı gibi bir çok etken ve en önemlisi de belirli kalıpları kırmak...
iyi forumlar.
Hocam ben Edremitteyim. Ben direkt olarak sizin konteyner tarzı değil, hazır yalıtımlı konteyner düşünüyorum hocam. Fiyat olarak sizinkinden fazladır muhtemelen ama en az uğraşla kapatmış olurum durumu. Bu arada ruhsat için 75bin tl ödediğinizi söylemişsiniz. Koyduğunuz arazi imarlı mıydı hocam? Yoksa zeytinlik statüsünde miydi?