BU KONU MANSUR YAVAŞ'I KARALAMAK İÇİN AÇILMAMIŞTIR.
KONUYU AÇMA SEBEBİM DEĞMEYECEK SANATÇILARA MİLYONLAR ÖDENMESİDİR.
GÜNCELLEME : KONU SİYASETE KAYDIĞI İÇİN KİLİTLEYECEĞİM. "BEGE,MURDA,GÜNEŞ" GİBİ YENİ PİYASAYA ÇIKMIŞ SANATÇILARA BU KADAR ÖDEME YAPILMASINA TEPKİ OLARAK BU KONUYU AÇTIM AMA RAYINDAN ÇIKTI.
MANSUR YAVAŞ'A VE PARTİ FARKETMEKSİZİN HALK İÇİN HİZMET YAPAN TÜM BELEDİYE BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR EDERİM.
Alıntı
“Burada internetteki mesaj neydi ‘Candan Erçetin’e 80 milyon lira ödendi.’ Burada Candan Erçetin’in yanında Athena, Güneş, Zeynep Bastık, Selçuk Balcı, Hadise, Bege, Candan Erçetin, Murda olarak 8 tane konser var. Teknik bir sefer kuruluyor, sekizi birden orada hizmet alıyor. Toplam 94 milyon lira. Bunu sekize böleceksiniz arkadaşlar. Bir sanatçıya 60 milyon veriyor. 100 milyon veriyor gibi iftiraların karşısında rakamlar burada. 2024 yılı 23 Nisan Semicenk, Gazapizm ve Edis 3 tane sanatçı teknik yine 46 bin lira burada ses, sahne ve diğer ekipmanlar var. Bunu yazmamışlar, niye yazmadılarsa? Mor ve Ötesi’ne de 71 milyon verildi diye internete yaydılar. 17-18-19’da üç adet konser, teknik kurulum, 48 milyon lira. Sanatçılar ve ekiplerine ödenen paralar da 30 milyon lira. 78 milyon 500 bin lira. Üçe böldüğünüz zaman konser başına ne düştüğünü göreceksiniz. 30 Ağustos'ta yine Tan Taşçı konserine kurulumla beraber 41 milyon 950 bin lira ödenmiş. 28-29 Ekim en fazla problemin yaşandığı kimi sanatçı yüzünden bize saldırdı. Çünkü Türkiye'de sanatçıların birçoğu da insanların istediğine istemediğine, beğendiğine beğenmediğine bazen siyasi görüşüne göre değerlendirilir.”
Alıntı
17-18-19’da üç adet konser, teknik kurulum, 48 milyon lira. Sanatçılar ve ekiplerine ödenen paralar da 30 milyon lira. 78 milyon 500 bin lira.
3 gün için teknik kurulum nasıl 48 milyon tl olabiliyor ? sanatçılar ve ekibe nasıl bu kadar para ödeniyor ? Siyaset yapmadan tarafsız bir şekilde söylüyorum ; o zaman konser falan yapmayın abi bu rakamlar şaka mıdır ?
Alıntı
2 ana konser ses, sahne, ışık, led ekran, ana sahne imalatı ve dekor 31 milyon 680 bin lira. Konserin diğer hizmet kalemleri Ebru Gündeş ve ekibine ödenen dahil 13 milyon 257 bin lira. Bunun içerisinde Ebru Gündeş'in kendi muvafakatıyla açıklıyoruz. Kaşe bedeli zaten belli. Ekibiyle beraber makyözünden tutun yanında getirdiği yani bütün ekibine ödenen para 4 milyon 750 bin lira arkadaşlar. Bunun içerisinde Ebru Gündeş kaşe bedelini almıştır.
Sanata saygım var fakat bu kadar para ödenmesini doğru bulmuyorum.
Şahsen bir vatandaş olarak HANGİ PARTİ YAPARSA YAPSIN FARKETMEKSİZİN bu rakamlara konser istemiyorum.
kaynak :
https://www.ankara.bel.tr/haberler/m...le-degil-17511