ardaakman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fiber kablo aşırı maliyetli değil, 100 metresi 750 ile 1000 lira civarı ama döşeme işi nispeten pahalı. Ya apartman içinden (merdiven boşlukları koridorlar vs) yapılacak yada eski telefon kablosu kanalının içinden geçecek. Apartman içinden geçirmek için normalde diğer daire sakinlerinden yada yönetimden izin almanız lazım, dengesizin birine denk gelirsiniz, kopartıverir. Eski kablo kanalının içinden geçirmek de büyük risk, o işi yapacak elektrikçi, telefoncu bulmak zor. Eski hattınızı kılavuz olarak kullanıp çekmesi gerekecek ancak ben Türkiyede bir yerlerde sıkışmamış kablo borusu görmedim. Yaparken diğer hatlara da zarar gelme olasılığı yüksek. Size biraz daha maliyeti yüksek olur ancak yönetim de izin alıp, sarı kabloyu da hortum vs tarzı bir kaplama ile (beyaz köşeli kablo koruyucularını kullanmayın) ana panelden evinize kadar çektirin. 2 ayrı internet hattı kullanıyorsanız eğer müsaitse 2 port verirler. Kabloyu de 2 tane ayrı ayrı çektirirsiniz.
3. katta olduğum için pek bi kablo sarfiyatı olacağını düşünmüyorum. Apartman içinden geçiririm onda da sorun yok. Ama doğalgaz boru boşluğu mantıklı geldi. Gerekirse her katta bi kelepçe attırırım sabitlettirmek için daha sağlıklı olur. Zaten bu evde max 1 sene daha oturacağım için 1 seneye kadar bişi olacağını sanmıyorum.

adampation adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam süreç nasıldı? nasıl ikna ettiniz fiber için. Yardımcı olabilir misiniz?
Vallahi yaklaşık 1.5 yıldır her ay dilekçe gönderdim bağlı olduğum telekom ofisine ve belediyeye. Cimere de bi 10 defa yazmışımdır. Tabi bu gönderdiğim dilekçelerde de takribi sokaktan 10 adet ayrı ayrı daire sakininin de imzası vardı.