çok eskiden xmrig kullanıyordum. çok daha basit çözümü var hocam sizin bu işlem için tanıştırayım
https://github.com/xmrig/xmrig-proxy
bir sunucu alıyorsunuz(mining yapmayacak sadece pool olarak kullanacaksınız.) xmrig-proxy kullanarak istediğiniz coin için işlem başlatıyorsunuz.
telefonlarda da direk olarak pool veriyorsunuz normal xmrigler ile. şimdi detayları tam hatırlamıyorum 3-4 yıl önce yapıyorduk ama mantık şu pool ana kazım için sizin xmriglere girdiğiniz havuz vs. neyse ona bağlanıp. sonra sizin makinalara paylaştırıyor. yani sunucu üzerinden (bu kısmı hatırlamıyorum sanırım aynı algotritma ile kazım yapıyor olması gerekiyor olabilir.) raahtlıkla değiştirebiliyorsunuz. değiştirdiğinizde rigleriniz mevcut işlemi bitirdiğinde bir sonraki partiyi alırken yeni olana geçiyor. bu sayede sürekli değiştirme derdi olmıuyordu. dediğim gibi hatırlamıyorum gerçekten ama 50-100 arası rig vardı tek tek değiştirmek zor oluyordu sizin dediğiniz gibi böyle bir çözüm bulmuştuk. belkide algoritma değişsede oluyordu çünkü o zamanlar XMR başta olmak üzere QRL DAGGER ve şimdi çoktan kapanan bazı coinleri kazıyorduk ve günlük değiştiriyordum. bi inceleyin youtube v.s den videoları vardır çözersiniz.