5 yıldır, +12 kişilik bir ekiple 7 haneli gelire sahip bir ajans sahibi olarak naçizane birkaç şey söyleyebilirim.

2 kişilik bir ekipte, lider olması mantıksız.
ayrıca şirket kültürü inşa etmeye özen göstermenizi öneririm.
ajans içerisinde birçok departman olabilir, bu aktif olarak verdiğiniz hizmete göre de değişir. örneğin sadece sosyal medya odaklı çalıştığınızı düşünürsek:
  • İçerik Üretim
  • Hesap Yönetim
  • Reklam & Performans & Raporlama
  • Grafik Tasarım
  • Müşteri İlişkileri
Bunlar olmazsa olmaz departmanlarınız. Yeterince ekip arkadaşı alacak bütçeye ulaşana kadar en temel, işinizi büyütme yolunda yetişmekte zorlandığınız departmanlara alım yapmanızda fayda var.
Örneğin +60 çalışanı olan ajanslarda şuan sadece reklam departmanında "Dijital Pazarlama Uzmanı" title'ı altında çalışan ama sadece aktif reklamlardaki linki kontrol eden çalışanlar var, bir kişi sadece hesap kurulumu yapıyor, bir kişi sadece link kontrol ediyor, bir kişi sadece üstten gelen hedef kitle yönergelerini uyguluyor vb.
Buradan gelen yanıtlar genel görüşler olacağı için size verebileceğim en iyi tavsiye, sizden bir belki on adım önde olan, aynı sektörde olan bir mentore ihtiyacınız var. Sizin mevcut durumunuza göre iyileştirmeniz gereken noktalara odaklanılması daha mantıklı olacaktır.