Herkese hayırlı günler, sigarayı bırakalı tam 5 sene olmuş. 5 sene önce Kızım oldu surda paylaşmıştım. O aralar günde 1.5-2 paket içiyordum kafaya koymuştum bırakmayı 5-10 denemem başarısız olmuştu ama kızım doğduktan sonra bırakmaliydim dedim ve sancılı süreç başladı.

İlk ay cok zordu bırakmamı sağlayan 3 şey vardı tabi ki Ailem, çubuk kraker ve karanfil (Birde sigara basit birşey gibi görünse de hayatimi etkiliyordu beni kontrol ediyordu şöyle ki 1-2 saat kapalı yerde kalamiyordum sigara içmem lazım. Uzun yolda durup içmem lazım avm gidince teras bulmam lazim vs. Buda beni rahatsız ediyordu.)

İlk 3 ay her yerimden çubuk kraker çıkıyordu ceplerimden sagimdan solumdan her yerimde bir paket 😅 karanfil ise canim çektiği zaman atıyordum agzima 3-5 tane sancıyi kesiyordu agzim yanıyordu tabi büyük etkisi var.

Sigarayı bırakmak oldukça zor ben 3 aşama keşfettim uzmanlar daha iyi bilir tabi.

1. Asama ilk ay canının istemesi vücut istiyor nabzin nefesin falan değişik oluyorsun 1 ay gecerse bu artık olmuyor. Zorluk %50

2. Aşama alışkanlık tabiki ilk akla gelen yemekten hemen sonra, cay ile birlikte şuradan geçerken buraya ugrarken falan. Burda sizi durduracak şey ne için bıraktığınızi düşünmek bu keyfi süreç 2-3 ayda yeni düzene alisiyorsunuz. Yalan olmasın biri yanımda içsinde kokusu bana gelsin diye yanasiyordum. Zorluk %30

3. Aşama boşluğa düşme zor bir süreç hani 1 ay içme sonra tamam gibi olmuyor 1 yıl aklımdan çıkmadı hatta gece rüyalarıma kadar giriyordu ilk etapta sık olsada ara açıldı ve 2 yıl sonra ancak hayatimdan çıktı. Zorluk %20

Bıraktıktan sonra yalan olmasın öyle ahım şahım değişimler olmadı sadece kokusu cok rahatsız ediyor sigara kokusu değil ictikten sonra içenin kokusu ve küllük kokusu cok çok kötüymüş bu yüzden civarımda içmeyenlerden helallik istedim.

Asıl konu şu aralar son 1 haftadır şeytan dürtüyor herhalde 2-3 günde 1 sigara yakiyom elimde tutuyom içmeye çalışıyorum ben onu kontrol ediyor gibiyim ama korkuyorum tekrar bağımlılık yapar mi?