OzcanByri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 1 seneden fazladır aynı işte çalışıyorum. Pazartesi (21.10.2024) günü patron ile konuşup memlekete gitmem gerektiğini söyledim ve yıllık izne çıktım ailevi konulardan dolayı. Pazartesi (28.10.2024) günü tekrardan işe geleceğimi söylemiştim. Sorunlardan dolayı geri dönüş yapamayacağım bu nedenle patronu arayıp işten ayrılacağımı söyledim. Oda haliyle elaman vs bulamıyacağını söyledi. bende pazartesi günü gelebileceğimi söyledim 1 hafta içinde elaman bulunur ve iş de öğretilir zaten ama patron eğer işten ayrılacaksan 15 gün ihbar süren var 15 gün boyunca ayrılamıyacağını eğer ayrılırsan 15 günlük parayı maaşımdan keseceğimi söyledi var mı böyle birşey. Beni dava vs edebileceğini biliyorum ama bunun haricinde ben napabilirim ani gelişen bir durumdan dolayı işten ayrılmak zorunda kaldım maaşımdan kesme gibi bir durum var mı?
Merhabalar,
Öncelikle bilginizde yanlislik var.
İhbar süresi 1 yıldan uzun süre calistiginiz için 28 gündür.(İş kanununda yazar)
İkincisi 1 hafta izin kagidiniz mevcut ancak izin bittiğinde ise gitmezseniz 3 gün sonunda sizi işten de çıkartabilir,dava da açabilir.
Maasinizdan da keser.