Yaş ,eğitim durumu vs.. göz önünde bulundurmadan birkaç şey tavsiye etmek isterim, öncelikle sürekli yalnız kalmak kimseyle konuşmamak bunları hep arttıracak insan insana muhtaçtır,şuan için istesem de çıkamam diyorsan iyilestikten sonra mutlaka kalıcı değişikler şart ne güzel namazını kiliyorsun dua kapısı hiçbir zaman kapanmaz yaşadığın sürece umut vardır bu konuda kendini umutsuz hissetme sosyal olarak arkadaş yaptığın iş vs yoksa en azından 2 kere de olsa camiye gidip gelmen havanı çok değiştirir orada camide insanlar gerçekten birbirini tanıyor ve sohbet ediyor cuma cemaati kastetmiyorum 5 vakit camide kılan insanlar farklı olur bunu anlarsın. Onun haricinde en önemli tavsiyelerimden birisi mutlaka bu hayatta birseyi sevmeye çalış ama mutlaka seversen güzel vakit geçirirsin insan da olsa meslekte olsa tertemiz emek verdiğin ve üzülmediğin, evet kesinlikle depresyon ölüm isteği bunlar birbirini tetikleyen şeylerdir ilaç ile bu devran uzun soluklu maalesef çözüm getirmez yakın çevre uzak çevre gozlemlerim bu yönde maddi olarak kendini yetersiz hissedip yük olma korkusu da seni sürekli depresif hissettirir, evden çıkmaya bak evlenmeye bak imkansız olmaz gözüyle sakın bakma , buraya yazman bile ne kadar dertli ve çözüm istediğini gösterir fiili olarak çalışıp meşgul olmaya bak hayatında rutinlerini arttır hedeflerini çoğaltmaya çalış samimi dualarını da sakın terk etme hele hele sosyal medyaya dışarıdaki insanların hayatlarına bakıp sakın kendinle kıyaslama hatasına düşme bu dünya gerçekten geçici bir yer hepimizin sonu zaten toprak bunu sende söylüyorsun hayatı kendine zul olarak görme kimseye yük değilsin sadece harekete geç göreceksin hayatın bambaşka olacak dua ve selam ile samimi tavsiyelerimdir.
Hocam merhabalar küçük yerde yetiştiğim ve liseyi örgün olarak tamamladığım için sosyal çevrem arkadaşlarım var benim çocukluk arkadaşlarımdan oluşuyor çoğu ve dostlarım da var.ancak yalnızlık her zaman keyif vermiştir bana yani yük olmuyor yalnızken evimde kendi dünyandayken daha mutluyum sadece ihtiyaç duyduğumda dış olanaklara erişememek ki bu da tamamen maddi durumla alakalı ve gelecek kaygısı beni çok yıpratıyor