Aslında benzetim olması açısından, simule edilmesi açısından, The Platform serisinin ikinci filmi çıkmış. Ne bileyim birincisini ikincisini bir izlerseniz pekala anlaşılır konu rahatlıkla. Gençler arasındaki Popülizm ve Liberalizm eğilimleri de bu yüzden. Mesnet arıyor gençler, lakin üzülerek söylüyorum mesnetsizler. Fakat sosyal medya olsun ve geleneksel medya olsun onlara tam da istedikleri bir gerçeklik yarattığı için, gençlere bir mesnet verdiği için, tuzağa düşüyorlar ve kullanılıyorlar maalesef.
Geleneksel ve sosyal medya birlikte çalışarak, gençleri dikta ediyor ve yönlendiriyor. Şekillendiriyor ve kullanıyor fakat gençlik bunun farkında değil. Gençler sürekli birbirleri tarafından suistimal ve istismar edildiği içinde, çok kolay manipüle ediliyorlar dikta ediliyorlar ve yönlendiriliyorlar. Yaşları da müsait oluyor, algıları da kolayca şekillendirilebiliyor.
Gençlere yönelik bu istismar ve suistimal maalesef, ülkemizin ve toplumumuzun şu an ki sıkıntılarına zemin hazırlayan şeylerden biri, yapıtaşlarından biri. Özellikle Türk medyası tümden gençlere ve çocuklara yönelik olarak, istismar ve suistimal amacıyla tasarlanmıştır diyebiliriz maalesef.
Haliyle Türk medyasında tümden, görsel ve işitsel uyaranlar bu minvalde kurgulanarak servis edilir. Oldukça şiddetlidir bu uyaranlar, Tribalizm ve popülizm içerir yoğunlukla. Haliyle gençleri ve çocukları çok çabuk tesiri altına alırlar. Zaten o gençler ve çocuklar büyüdükleri ve yetişkin bir birey olduklarında da, amiyane tabir çocuk kalmaya o yaşlarda kalmaya devam ederler. Meleke sorunları yaşıyor insanımız bu yüzden maalesef. Muhakeme sorunları ve akıl zayıflığı vesaire vesaire. Haliyle tümden toplum, medya ile çok kolay bir şekilde manipüle ediliyor yönlendiriliyor şekillendiriliyor ve dikta ediliyor.
Bu konuya hem katılıyorum hem katılmıyorum. Üniversite mezunu değilim belki bilgi olarak genel kültür olarak cahil olabilirim 24 yaşımda ilk tatilime gittim. Ailemden bir kişi asgari ücretle çalışıyordu dar gelirli bi aileydik fakat her zaman kendi paramı kendim kazandım. Her sektörde çalıştım her işte para kazandım kendi gelirimi küçük yaşta oluşturdum. Şöyle bi forum dışına bakın gençliğin hangi yüzdesi birşeyleri başarmak için çabalıyor? Hangi yüzdesi ailesinin arkasında manevi olarak durup nerelere gelenlere bakın. Evet umut önemli ama umut çoğu zaman yoktu.