insoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhabalar, kısmet olursa bir ev alacağım. Evde kiracı mevcut ve kiracı ile sorun yaşadığı için evi görmeye gidemiyorum. Cuma günü tapu devir işlemleri yapacağım biraz aceleye geldi işin detayları biraz çetrefilli. Evi kaçırmak istemiyorum. Elimde bir adet tapu fotoğrafı ve evin fotoğrafları mevcut. Eve gidip kiracı ile zıtlaşmak istemiyorum eve zarar vermemesi için. Bu tapunun kişiye ait olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
Kesinlikle webtapu dokumune bakın orada tüm icra irtifak şerh kayıtları da görünür webtapu üzerinde bunları inceleyin mutlaka
(Tüm sayfaları sonuna kadar gostersin)
Tapu devir işlemi randevusu için zaten alici ve satıcı üzerinden sistemden randevu alınıyor
Siz alici olduğunuz içi size yapıdan edevletten randevu alıp randevu bilgisi gelecek
Su tapuya ait satis işlemi için şu Talu müdürlüğünde şu saatte randevunuz vardır diyerek
O randevu olmadan zaten tapu müdürlüğüne gidemezsiniz
Dediğin gibi randevuyu da satici alacak sistemden alici olarak sizin tc yi girip
Burada önemli olan ilk deidigim gibi mülk üzerinde ipotek şerh icra borç vb gibi başka bir unsur var mi?
Apartmana borcu var mi?

Randevu alınan mülk ile sizin anlaştığımız mülk aynı mülk mu?

Aman dikkatli olun temkinli olun