Açıkçası çok uzun buldum hocam.
benim fikrim bu tür durumlarda Tüketici Hakem Heyetine başvurmak ama son zamanlarda onlardan da gerekli sonuç alınmıyor.

ChatGPT tarafından özet hali;

Kişi,
Aralık 2022'de Amazon üzerinden SteelSeries Arctis 7P+ kulaklık satın aldığını ve üründe sorunlar yaşayınca Türkiye yetkili servisi olan Despec Bilgisayar'a gönderdiğini belirtiyor. Despec, ürünü iade ederken bir "DOA" belgesi eklemiş. Danışan bu belgeyi satıcıya ileterek değişim veya muadil ürün talebinde bulunmuş ancak süreç karmaşık hale gelmiş.

Satıcıyla iletişime geçmek için sesli görüşmeyi tercih etmiş ve çözüm odaklı yaklaşıldığını ifade etmesine rağmen, satıcıdan tekrar aynı prosedürleri talep etmiş. Ancak, kendisine verilen kargo numarası geçersiz çıkmış ve defalarca kargo şirketleri arasında gidip gelmek zorunda kalmış. Sonunda, ürünü karşı ödemeli olarak satıcının belirttiği bir adrese göndermiş.

Danışan, Amazon'da iade sürecinin kendisinin bilgisi dışında başlatıldığını ve iade edilen paranın yalnızca Amazon tarafından satılan ürünlerde kullanılabileceğini öğrenmiş. Ayrıca, satıcının süreci adil yürütmediğini ve haklarının ihlal edildiğini düşünüyor. Danışan bu duruma nasıl çözüm bulabileceği konusunda yardım talep ediyor.