ben sadece fikrimi söyledim buna neden kızdınız anlamadım. yaşadığınız ülke ve şartlar belli bu devirde bu ülke özelinde çocuk sahibi olmak hiç mantıklı değil. evet söylediğinizede katılıyorum öyle bir durum varsa ülkenin %80i çocuk sahibi olmamalı bu durumda. aileden bişey kalmayacaksa yaşayacağı hayat belli ilk yazdığımdan farksız. bana kızacağınıza bence şayet varsa çocuğunuzun geleceğini çalanlara kızın bana değil. ben sadece gerçekleri söylüyorum.
O zaman ortada ülke diye bir şey kalmaz. Aşırı derecede bencil bir düşünceniz var. Yorum yapıp destekleyenlerin iğrenç yorumları da cabası. Bu duruma sadece para olarak bakamazsınız. Fakir diye nitelendirdiğiniz durumu olmayan kişilerde ilerde yaşlandıklarında ellerini öpecek onlara sahip çıkacak evlat isteyebilir. Bu onların en doğal hakkı. Hiç kimse çocuğuna bir şey bırakmak zorunda değil. Ancak iyi yetiştirmek zorunda. İyi yetiştirilen çocuklarımızın kendileri zaten ev araba sahibi olabilirler. Ayrıca bu ülkenin daha iyi standartlara sahip olması çocukların ellerinde şuan. Geleceğin ticaretini onlar yapacak, doktoru mühendisi onlar olacak.
Bizde çok fakirdik. İstanbul'dan Kocaeli'ye geldiğimizde sadece tek bir odalı evde kalıyorduk. Mutfak için dışarı çıkıyor ayrı bir yere gidiyorduk evin yakınında. Sonrasında babam sağolsun bir ev yaptı ve bırakabildi bize. Ancak araba bırakamadı. Çalıştım kendim aldım. Harçlık çok ama çok az aldık. İhtiyaçlarımızı her zaman karşılayamadık. Ben kendimi geliştirdim çalıştım didindim birşeyler yaptım ve yapmaya da devam ediyorum. Belki ilerde çok zengin olacağım ve bu sefer benim soy adım bu zenginliğimden faydalanacak? Bunu bilemeyiz.