Aynı şekilde devam et hocam, gelirini arttırmaya çalış. Bu sürede de ailenle kalman normal. Gelir ve birikim elde edince ayrı eve çıkarsın ya da özgürce istediğini yaparsın. Kazancın yeterse eve market alışverişi vs yapabilirsin arada.
Kıymetli yorumunuz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim hocam 🌹
Ebeveynler gençlerin önündeki en büyük engeldir. Bunu aklından çıkartma.
Baban kendine göre haksız değil, öyle yetişmiş, öyle görmüş devrin değiştiğini sen bunca zaman sonra ona anlatmakla mükellef değilsin. Yargılama, yadırgama. Kendinden eminsen biraz sabır göster. Onlara göre tabiri caizse elin Ekmek tuttuğunda biraz da olsa anlayacaklardır.
Ben 38 yaşımda geçimimi dijital ortamdan sağlıyorken annemde kaldığım süre boyunca evde bilgisayar başında olduğumu gördüğü için hala bana Şurdan burdan iş başvurusu haberleri veriyor

kabul edemedi evde olduğum için öyle söyleyeyim sana.
Yorumunuz güzel bir tebessümle şu sözü hatırlattı "babamdan bir adım öndeyim, oğlumdan bir adım geride" söz kime ait bilmiyorum ama kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim
Baban çok haklı bunu çok sonradan anlayacaksın.
Sağdan soldan ayarladığın gününü kurtaracak işlerin sana faydası olmadığını biliyor adam. Bir iş bulup kendi yaşam standartlarını yükseltmeni istiyordur belkide. Yada bu işin evliliği var çoluğu çocuğu var ne kadar şimdi evlenmek istemesen de bir gün isteyeceksin yaşın henüz gençken gerçekten bir şeyler yapmanı istiyor demekki. Çünkü bir yaştan sonra bu yaş ve iş çok büyük engeller koyuyor insana.
Baban haklı, sigara içecek parayı bulamadığın zamanlar oluyorsa maddi durumun tek başına kirada yaşamaya bile elverişli değil. Akademik hayatında 26 yaşına kadar maaş almaya başlamış olman lazımdı. Belli ki bir şeyler ters gidiyor. Adam da istiyor ki geç olmadan elinde bir işin olsun. Şuanda kendini döndürdüğünü düşündüğün iş iş değil.
İşim de aslında bir sorun yok hocam sadece yeni yeni tanındığımı düşünüyorum. Akademik çalışma yapan farklı üniversiteden hocalara çalışmalarında inceledikleri eserlerin veya mimarinin motif ve teknik resim çalışmasını yapıyorum harici iş olarak 3 harfli marketlerde kasiyerlik yapabilirim şu aşamada. Herkes gibi bende güzel bir ticaret veya güzel düzgün beyaz yakalı bir işim olsun isterim harici olarak elimde farklı bir zanaat yok. Bu süreç biraz sancılı fakat dedikleriniz çok doğru, kıymetli deneyim ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Babalar her zaman haklıdır hocam, ben bunu 2 sene önce babamı kaybettikten sonra anladım.
Tüm sözlerin bittiği yer aslında. Başınız sağolsun hocam, Allah rahmet eylesin
İnsanları zorluklar bazen stres baskı harekete geçirir. Konfor alanı bazen insanı cezbeder. Babanız eski usül bir yapıyla aklınca sizi hayata dahil etmeye çalışıyor. 26 yaşında geleceğini kursun garantiye alsın diyorlardır arkaplanda. Gelecek korkusu malum, onlarda sizin geleceğinizi düşünüyorlardır diye tahmin ediyorum. Haklılar değiller bunu bilemem mevcut durumda ama iyi niyetli olduklarını düşünüyorum hocam. Ki yaptıkları sizi harekete de geçirmiş gibi. Maalesef gününüz yaşamında 30-35 yaşında hala anne baba evinde olanlar var. Hep duyarız avrupada aileyle bağ 18de kesilir diye.
İşlerin onların zamanında olduğu gibi yürümediğini anlatmak gerekli. Umarım hepimiz için her şey çok daha güzel olur. Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim hocam