themagicword adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neden hazır sistem tavsiye etmiyorsunuz ? Bazen tek tek toplamaktan daha uyguna denk geliyor + peşin fiyatına taksit yapan siteler de oluyor.
çünkü içine genelde serinin en dandik parçalarını koyarlar örnek vermek gerekirse
x670 çipsetli bir anakartın serileri vardır işte x670-p veya x670-a veya x670-pro vs ama baktığında serinin en iyi kartları genelde x670-e dir x670 yonga setine vurulup sistemi aldığınızda neler eksiktir mesela anakartın üzerinde genişleme yuvaları ya bir tanedir yada ikinci pcie yuvası x4 veya x8dir yada nvme disklerinizi takabileceğiniz yuvalar 1 veya 2 dir ama aynı serinin diğer bir modelinde 5 tane nvme genişleme yuvası olabilir veya 10gbe network kartı vardır. dahada önemlisi mesela max ram 128gb deseklerken aynı çipset diğer bir anakartta 256gb a kadar çıkabilirsiniz.

yani anlatmaya çalıştığım mesela bir sistem topluyorsunuz sizin istediğiniz yongaya sahip anakart üzerine sizin istediğiniz cpu bile olsa emin olun ki ucuz olmasının bir nedeni var. eğer bir sistemi bilerek toplarsanız ileride updateleri yaparken sorun yaşamazsınız ve uzun yıllar çalışırsınız şöyle bir örnek vereyim mesela benim emektar 4790k işlemcili makinamı 2013 yılında mı ne toplamıştım 11 senedir hala kullanıyorum. çünkü gerek anakartı gerek diper parçaları zamanında hep ileriyi düşünerek aldım.

şunuda anlamıyorum mesela ekran kartında 4080 süper almanızın bir faydası yok size fps filan diyecek şimdi arkadaşlar ama abi ea gameste oynamıyorsunuz artı sizin karşınızda oynayan adamlarında 2080 filan kartları var fazla uçmayın derim şu an için nvdia tarafında 3000 seri kartlar iyidir amd tarafında 6900xt 6800xt filan çok çok çok iyidir çok fazlasıyla işinizi görür hemde çok para vermemiş olursunuz.