https://www.r10.net/off-topic/420911...lir-miyim.html
Burada konusunu açmıştım.
Hepsiburada üzerinden Samsung A25 cep telefonu aldım. Fakat Amoled ekran olduğu için 3-5 dakika içerisinde gözlerimde ciddi ağrı oluştu.
Kurulum yapıp sim kart takmıştım. Tabii ilk başlarda ekran değişince herhalde ondan gözüm yoruluyor, göz koruma açarım diye düşündüm ama maalesef olmadı.
Hepsiburada teknik servisten rapor almanız lazım dedi.
Kayseri de ki Samsung a götürsem orada hemen inceleyip ekran da sorun yok deyip reddedeceklerdi. O yüzden bende Ankara'ya yolladım.
Hemen ardından Linkedin de Samsung'un son gönderisine yorum yazdım.
Amoled ekran olduğu için kullanamadığımı, gözlerimde ağrıya sebep olduğunu belirttim.
Ertesi gün Linkedin den ismini paylaşmayacağım Samsung da üst düzey bir yetkili benim telefon numaramı istedi.
Bir sonra ki gün sabah saat 9 gibi şahsi numarasından aradı.
Uyku sersemi başladım anlatmaya.
İşte PWM hassasiyetim var, 3-5 dakika dahi bakamıyorum, normalde Xiaomi kullanıyorum onun ekranı IPS olduğu için onda hiç bir sorunum yok. Bunda gözün görüp beynin algılamadığı titreşimler oluşuyor, bu da gözlerimi çok yoruyor falan.
Arayan kişi ilk defa böyle bir şikayet aldıklarını, bir defaya mahsus müşteri memnuniyetini sağlamak adına iade alabileceklerini söyledi.
1 gün sonraya da teknik servis talebi reddetti.
Ardından yine aynı kişi sabah saatlerinde beni arayıp telefonun kargoya verildiğini, kargoyu geri çektiklerini, eğer yine de size gelirse bize gönderin dedi.
2 gün sonra bugün tam 8.30 da aradı.
Süreci takip ettiğini, iade olarak işlem gerçekleştireceklerini söyledi.
Ben Hepsiburada'ya sordum, iade için rapor verilirse iade işlemini yapacaklarmış dedim.
O da gerek yok şirket olarak biz işlem gerçekleştireceğiz dedi.
Büyük ihtimal yine iade onaylandığında arayıp bilgi verecektir.
Yine uzun oldu ya

Neyse alıştınız artık.
Aynı durumda olup siz de aynı yöntemi izleyerek iade almak isterseniz aynı sonuçla karşılaşamayabilirsiniz.
Ama eğer telefonunuzda yada tabletiniz de ciddi bir sorun varsa teknik servis, THH gibi yerlerle uğraşmak yerine Linkedin de bir gönderiye düzgün ve açıklayıcı bir yorum yazdığınız da kısa sürede sizinle birisi iletişime geçiyor.
Çok araştırdım. IPS'e yakın PLS ekranlı sadece Samsung M33 5G telefonu buldum. Bir teknoloji mağazasında inceleyip onu almayı düşünüyorum.
Neredeyse 2 sene önce çıkan telefon ama yapacak bir şey yok. Yine Xiaomi Redmi Note 8 Pro'dan bir tık üstünde.
Teşekkürler Samsung.