Herkese merhaba öncelikle herkes komplo teorisyeni gibi apple cihazlarda patlatılabilir öyle olabilir vs diyerek yanlış bilgilendirme yapıyor.
İsrailin kayıt cihazlarını patlatması tamamen iyi bir istihbarat örneği lübnana teslim edilecek her türlü elektronik cihaza donanımsal eklemeler yaparak patlatabilecekleri şekilde düzenlemişler.
Ama telefonlarda lityum pil varmış oda patlıyormuş?
Lityum pil patlamaz arkadaşlar ancak gaz açığa çıkarır oda iyi bir yanıcıdır yani sadece tasarım veya üretim hataları yüzünden yangın çıkarabilir.
Kayıt cihazları hacklenerek patlatılmadı hepsi son seri ürünler iyi bir istihbarat yada işbirliği söz konusu kayıt cihazları gönderilen kodları gösterir eğer içerisine patlayıcı yerleştirip belirlenen kod gönderildiğinde donanımsal olarak tetiklenip patlayacak şekilde düzenlerseniz güzel bir bomba elde edersiniz. bu kayıt cihazı yada telefon ile sınırlı değil basit elektronik cihazlara yapılabilir şarj aletleri,traş makinaları öyle internet erişimi olan hacklenebilir ütopik konular değil bunlar.
Gelelim elektrikli araçlara elektirikli araçlarda lityum pil kullanıyor ciddi yangın çıkarabilirler söndürülmeside zor ancak bu her canı sıkılan araba yakabilir anlamına gelmiyor çünkü donanımsal olarak aşırı yüke engel olacak şekilde tasarlanıyor yani eğer içerisine patlayıcı koyup ona göre tasarlamassanız bir bomba sürmüyorsunuz demektir eğer hepsi bu şekilde tasarlanmış olsaydı basit trafik kazaları nakliye sorunları gibi her problemde etrafta havaya uçan cihazlar görürdük yada ısınan her cihaz havaya uçardı.
ben elektronikçi değilim ancak bu kayıt cihazları kalem pille çalışıyor kalem pilin dayanma ömrünü bilmeyen yoktur sizce kalem pille uzun vadeli uzaktan bomba yapılırmı yoksa içeride zaten entegre edilmiş patlayıcımı patladı ?
Hocam pil filan değil patlayıcı dediğimiz şey belirli kimyasalların bir araya getirilip özel bir düzenekle patlayıcı etki yapacak şekilde kimsyasal reaksiyonu başlatmasıdır.
En basit örnek tüp içinde sıkışan gazın patlayıcı etki yapması gibi yada torpil nasıl patlıyor ? normalde barut patlamaz yada çok şiddetli etki yapmaz ama sıkıştığı için basınç ortaya çıkıyor.
Büyük ihtimal böyle yani uzmanı yorumlasın tabi bunlar benim bildiklerim