SaatciAdam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam zor bela ik görüşmeleri, teknik mülakatlar, şirket sahibiyle görüşme, task vb derken bi yere işe girdim. Girdiğimde dedim ki beni adam yerine koydular en az 5 yıl çok ezmedikleri, piyasanın dibine düşürmedikleri sürece vefa borcumu öderim dedim. Hatta şirket sahibiyle de görüştüğümüzde söyledim bunu. İşe başladım bi kıdemliyi mentör yaptılar bana. Adam 1.5 ay 1 satır kod yazdırmadı, hukuk ve muhasebe departmanlarının ortasında bi grafik tasarımcı ve bi tercümanın arasına oturttu beni 1 daha sen necisin demedi, yap dediklerini yaptım ama yaptıklarıma bakmadı, maillerime cevap vermedi. Daha sonra 12 kişiyle beraber toplu çıkarımda şutlattı. 3 diplomalı adamdım stajyerleri yazılım departmanında oturttular ben 1 tane yazılımcıyla bile tanışmadım.

Şirketin İK açık açık dedi ki torpilin varsa kullan senden önce de bi kaç kişi aldık nedense böyle yapıyorlar şirketin sahibi de bizde çok konuştuk ama maalesef kıdemliler bi garip triplerdeler bundan bizde çok rahatsızız. İş yükü yapmıyoruz kafasına göre evden kafasına göre burdan çalışıyorlar bütün rahatlık var ama yine de bi adam yetiştiremiyoruz dedi.

yani anlayacağın maalesef piyasada öyle bi çürümüşlük bi leş kokusu var ki. Bi ustanın usta olduğunu gösteren çırağıdır kalfasıdır. Maalesef şimdiki kıdemlilerin tek bildiği kendinden daha iyi bilen biri gelsin de kendisine iş kalmasın yan gelsin yatsın maaşını alsın.

vatana millete böyle faydasız insanlar başka ortamda bizim ülkemizde beden üretim yok diye ağlıyor. Yok çünkü sen 1 tane adam yetiştirip bilgini paylaşmadın. Kimsenin yolunu açmadın.

Adamlarda yeni furya başladı 6 aylık yerleştirme garantili kurslardan eleman alma, bootcamp den alma, alaylı alma. Yazılım/bilgisayar mühendisliği okuyan adamı artık istemiyorlar ezemeyecekleri, yan haklar vermeden asgari ücrete tamam dedirtemeyecekleri için.

Maalesef patronu ayrı, kıdemlisi ayrı, ik sı ayrı gevşek artık bu piyasanın. O güzel insanlar atlarına binip gittiler demirin tuncuna insanın pi*’ine kaldık.
Yapacak birşey yok kötü niyetli insanlar hep aynıdır. Bize bişey olmaz bu ezik bizi şikayet edemez. Etse de kanıtlayamaz. Kanıtlasa da bişey olmaz diye düşünüyorlar.
Ezik korkak gözüyle bakıyor o tarz insanlar onları adam etmenin tek bir yolu var o yola da girmeye gerek yok değmez.