beyler bilip bilmeden konuşmayın gayet mantıklı. neden derseniz hobi olarak sabun şampuan vs üretiyorum kendi kullanımım için. ürettiğim 1 şişe şampuan türk lirasıyla 880 tl civarı bir rakama denk geliyor. neden derseniz yağlık ham zeytin bu sene fiyatı kg olarak 45 tl bir kilo zeytinden 0,2lt yağ çıkıyor daha fazla da çıkarmak mümkün 0,25 hatta bazen 0,3 ama bu durumda yağın asidik oranı çok yükseliyor. neyse 45kg bir kilo zeytin bir litre şampuan için 5 kilo zeytin almak lazım 225tl sadece ham zeytin kullanılan üründe sadece zeytin değil kostik ve diğer yağlarda gerekiyor örnek ısırgan otu yağı hindistan cevizi yağı lavanta yağı vb gibi vermek istediğiniz aromalara bağlı olarak bu rakamlar sadece ham malzeme fiyatları bilmem ne 23 civarı tuttu kaldıki ben bunu satmak için değil kendi kullanımım için yapıyorum ve işçilik ve diğer malzemeler yok yani emek ve zaman için para yok. bunun dışında bu tarz firmalar işçi çalıştırıyor diğer bir çok maliyetler var yani şu anda 1000 liraların altında bir rakam var ise asıl o rakamlar şakadır.