vural17 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunu sorgulayınca insanın aklına en çok gelen şey :
Bir gün ölecez ve bunu bile bile neden bunca çaba bunca emek ? Bu soruya geçiyorum direk . Bilmiyorum ama burdan sonrasıda kendini tatmin etmeye mi çalışıyorsun yoksa dünyaya bir şeyler bırakmayı mı ?
Tamamda bence bu denli dünyayı düşünen kim olabilir bunu anlayamıyorum . Hiç girme bu konuya kilitleniyorum 😂
m_kycn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ölümü kabullenmek onun üstünde hiçbir etkimizin olmadığını da kabullenmek demektir. Buna 2 farklı şekilde reaksiyon gösterebilirsiniz. Ölümü düşündükçe çaresizliğe kapılıp tüm ömrünüzü depresyonda geçirebilirsiniz veya ölümün doğallığını kabul ederek gelip geçtiğiniz Dünya'ya sizden bir iz bırakmak için uğraşırsınız. Günün sonunda dünyaya bir iz bırakamazsanız, ölümünüzden sonra maksimum 2 nesil hatırlanırsınız sonra sanki hiç var olmamışsınız gibi dünya dönmeye devam eder.

Şahsen ben dünyaya bir çizgi bırakmanın çaresizlikle yaşamaktan daha mantıklı olduğunu düşünüyorum ama gelgelelim insanoğlu her zaman ümitlerimi suya düşürüyor
Dünyaya iz bırakan insan sayısı çok az (tanınmak hatırlamak olarak) her gün onbinlerce kişi ölüyor bizim sadece 1 sayısına denk olmamız işin en acı tarafı ama sonuç olarak her türlü çabalamamız şart belli ki yapabilecek başka bir şey yok