[/CENTER]
Merhabalar
arka 40 dişli ile 3-4 saniyelik şekilde kaldırabilirim bazen çok güzel oluyor 6-7 saniyeye geliyor ve hiç motoru çekmeden kendi gücü ile bazen de motorun içine adeta öküz oturmuş gibi kalkmıyor

sence nasıl yapayım çekmeyi mi öğreneyim yoksa direkt dişli ile oynayıp çekmeden mi tekere getireyim? motorun rodajını sanırım çok sağlam yaptım motor çok açık 9000 devirde kesiciye girmesine rağmen hızlanıyor
Hocam aslında sente muhabbeti var. 2. viteste bile dilediğiniz kadar gidebilirsiniz ama bol bol çalışma ve düşüp kalkma önemli

O senteye geldiğiniz an zaten hissedersiniz düşüp düşmemek arasında bir yer ve mutlak suretle ayağınız kesinlikle arka frende olsun. Eğer arka fren - gaz kombinasyonunu sağlarsanız ötesi yok bu işi yaptınız demektir. Motorlar küçük cc olduğu için bence belinizi hafif geriye vurup gidon çekmeye çalışın bu sayede motora da yüklenmemiş olursunuz, depoda bulunan benzinin ağırlığı bile etkiler. Ben dişliyi çok büyütmemeniz taraftarıyım 150cc makina az bir top speedi var iyice kısalacak bence biraz kendiniz 2. viteste üstünde olan 40 dişli ile belinizi geri vurma ve gidon çekme hareketi ile deneyin derim baktınız olmuyor motor yetmiyor o zaman bi 46 dişli alın hem aşırı top speed kaybetmezsiniz hemde daha rahat 2. viteste teker yaparsınız diye düşünüyorum. Bir ufak not: 1. viteste yaptığınız tekerde gaz tepkimesi ile 2. viteste yaptığınızda ki gaz tepkimeleri farklı olacaktır. Ek olarak ise alacağınız dişliyi enduro tamir eden bir yerlere sorun derim uygun dişli illa ki çıkacaktır. Bi 5-6 yıl öncesinde stunt dişlisi diyince fiyat 100 liraysa 300 liraya çıkıyor fakat böyle enduro tamir eden yerlerde genellikle uygun fiyatlı bulabilirsiniz.