VitaEsMorte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani limitlendirme olacağı tarafınızca biliniyordu ama müşterilerinizce bilinmiyordu.

Siz bütün enerjinizi 10.000 TL ödeyenler için "öncelikli backorder" a verirken 1000 TL ödeyen "backorder" ve 238 TL ödeyen "ön kayıt" müşterilerinize yeteri kadar enerji harcamadınız.

Biz de "backorder" yaptık, büyük ihtimal kayıt olur derken, 5 de 1 e dahi razı olmuşken 5 de 0 yaptık.
"Backorder" %0 başarı.

Limitlemeyi haber verseydiniz keşke, bizde daha az kayıt alan firmaları tercih etseydik.

Umarım "Kayıt Bekleniyor" yazan 8 alan adı panelimize düşer.
Merhaba,

Takdir edersiniz ki hiçbir kayıt kuruluşu bir arkaplan bilgisi olan, kayıt kuruluşlarına uygulanan işlem limitleri konusunda özel bir duyuru yapmamıştır.
Fakat biz limitler konusuna bu platformdaki çeşitli mesajlarımızda değinmiştik. (Bkz: Mesaj - 1 , Mesaj - 2)
Sipariş verirken canlı destek, telefon, destek talebi gibi bölümlerden bize ulaşarak "Ön Sipariş, Backorder, Öncelikli Backorder arasından hangisini seçmeliyim?" sorusunu yönelten kullanıcılarımıza da gerekli açıklamaları paylaşmıştık.

TRABİS'in uyguladığı bu limitler bizleri bir seçim yapmak zorunda bırakırken, bu seçimi siparişten önce müşterilerine yaptırabilen tek kayıt kuruluşu olarak süreci tamamladık.
Ve herkesin başvuracağı bilinen birkaç bin .tr alan adından oluşan havuz, 19 kayıt kuruluşu arasında paylaşıldı, pek de şaşırtıcı olmayan bir tablo bugün karşımıza çıktı.

Bazı kayıt kuruluşlarının tüm siparişlerini TRABİS'e aktarması için 2-3 saniye yeterli iken, çok siparişi bulunan kayıt kuruluşları dakikalarca TRABİS'e aktarıma devam etti.
Doğal olarak tüm siparişleri birkaç saniyeye sığabilen kayıt kuruluşları, alan adlarını müşterilerine teslim etti, diğerleri ise iade işlemlerini başlattı.

Lub adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öncelikli backorder için yüzde 99 kayıt başarısı demişsiniz ama standart backorder için aynı başarılar geçerli değil sanırım.

standart backorder verdiğim bir domain olumsuz sonuçlandı.
ayrıca sizden sipariş verdiğim bir domaine başkası backorder yapınca aynı ismi turhost üzerinden de sipariş verdim ve turhost ile aldım.
reg kötü demiyorum çünkü hem reg'den normal ön sipariş seçeneğiyle hem turhosttan verdiğim 2 domain vardı onları bu kez reg aldı.

tüm bunlardan sonra backorder seçenekleri soru işareti bıraktı ben de.

bir de öncelikli backorder yapılıpta yüzde 99 başarıyı yakalayan domainler hangileri merak ettim. ben baktığımda ''yukle'' ve magaza'' isimleri için öncelikli backorder yapılmıştı diye hatırlıyorum bunlar da kayıt olmamış görünüyor.
Merhaba,

Alan adı sahiplerinin onayı olmadan, satın alım maliyetlerini ifşa edecek bu listeyi paylaşmamız mümkün olmayacaktır.
Bu gruptaki alan adlarının en az 10 kayıt kuruluşundan aynı anda sipariş verilen özel bir liste olduğunu ve neredeyse tamamının (yalnızca listenin sonlarında yer alan 2 domain hariç) müşterilerimize tahsis edildiğini söyleyebiliriz.
TRABİS tarafından "Belge Bekliyor / Rezerve Edildi" statüsündeki alan adları sonuçlandırıldığında, whois sorgulaması yaparak belirttiğiniz 2 alan adını kaydeden kayıt kuruluşunu görebilirsiniz.

Bilgilerinize, iyi akşamlar dileriz.