Vakana adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar selamlar,

Başlıktaki soruyu sormamın sebebi benim bir alan adı başvurumun değerlendirilmesinde yanlışlık olduğu şüphesi duymamdan kaynaklı. Org.tr uzantı ile bir .tr alan adı başvurusunda bulunmuştum. Com.tr sahibinin elinde yaklaşık 15 kadar alan adı var. Anladığım kadarıyla bu alan adlarının hiçbiriyle ön başvuruda bulunmamış. Bu alan adlarının .tr uzantıları farklı kişi ve firmalara tahsis edildi. Fakat gel gelim sadece benim başvuru yaptığım alan adında tahsis önceliği sebebiyle başvurum iptal edildi. Başvuru yaptığım alan adı 3. kategoriye kadar tahsis edilmedi, whois sorgusunda görebiliyorum. Av.tr, dr.tr, kep.tr uzantıları da boş, bu uzantılara tahsis edilmiş olma ihtimali yok. Com.tr den sonraki ilk hak sahibi ben olduğuma göre bu alan adının com.tr sahibine tahsis edilmiş olması gerekiyor. Gel gelelim com.tr sahibi hiçbir alan adının .tr uzantısına başvuruda bulunmamış fakat benim başvuru yaptığım alan adına başvuruda bulunmuş Konuyu Trabis'e mail yoluyla aktardım. İnceleme yapmalarını rica ettim. Bakalım bu talepten ne sonuç çıkacak.

Sizin bu tarz yanlışlık şüphesi duyduğunuz bir durum oldu mu?

@Gri; bu alan adına sizin firmanızdan başvuruda bulunmadım. Ancak yine de belki kıymetli görüşlerinizi paylaşmak istersiniz.
Merhaba,

3. kategoride tahsis edilen alan adlarının tahsis gerekçesi görülebiliyor.
Konuyla ilgili başvuru yaptığınız kayıt şirketi ile görüşme sağlamanız halinde destek olacaklardır.
Yanıt alamamanız halinde TRABİS'ten gelecek cevabı bekleyebilirsiniz.

Bizden işlem yaptığınız alan adlarında bu yönde bir sorunuz varsa; destek talebi oluşturduğunuzda kaybetme nedeninizi kontrol ederek bilgi verebiliriz.
Bilgilerinize, iyi günler dileriz.

Ajiba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Com.tr ve tr uzantılarını sorguladığında register kim çıkıyor! Aynı çıkıyorsa tesadüf hak sahibi sadece o domaini kayıt etmeye değer bulmuş olabilir mi?

@Gri; : ) önceki başvurularım hep metunic'de idi ama şu süreçte o kadar çok övgü aldınız ki, bir kayıt da sizden yaptım bakalım metunic ve reg.tr aynı alan adı için başvuru yaparken en hızlı kim davranacak 😁 sonucu sabırsızlıkla bekliyorum, tercihimi sizden yana yaptım : )
Merhaba,

Reg.com.tr, hosting vb. hizmetler sağlamamakta, alan adı odaklı servislerle birlikte marka tescili hizmeti sunmaktadır.
Bu nedenle ekibimizin tamamının domainler konusunda uzmanlaştığını ve bu kategoride sizlere en iyisini sunmaya çalıştığımızı bilmenizi isteriz.

Bizi dilediğiniz kayıt kuruluşu ile aynı siparişte yarıştırabilir sonucu deneyimleyebilirsiniz.
Bildiğiniz gibi reg.com.tr'de 3 tipte sipariş alıyoruz.

- Ön Sipariş (199 TL + KDV)
- Backorder (1.000 TL)
- Öncelikli Backorder (10.000 TL)

En iyi sonuç için tabii ki Öncelikli Backorder tipi siparişleri önermekteyiz.
TRABİS tarafından tüm kayıt kuruluşlarına işlem limiti uygulandığı için, bu durumdan en az etkilenmek isteyen kişi / kurumları seçtikleri sipariş tipine göre kuyruğun ön sıralarına yerleştiriyoruz.

Diğer sorularınız için bize Reg.com.tr müşteri hesabınızdaki destek talepleri bölümünden ulaşabilirsiniz.
Bilgilerinize, iyi günler dileriz.