Merhaba, toplamda 6 sene Finansbank ve TEB'de müfettiş olarak çalıştım. Öncelikle bankacılık rahat bir iş gibi görülse de tam bir cadı kazanı

Yükselmek isteyen ve aşağıda bekleyen onlarca insan, açılan 1 kişilik koltuk. Ve bu bekleyen onlarca insan sürekli sertifika ve belge alarak robota dönüşüyor. Torpil yok diyen de yalan söyler. Ben 6 sene dayanabildim, hem de en samimi arkadaşımla dirsek dirseğe çalışırken. Yani kafamı dağıtabileceğim, yeri geldiğinde gülüp eğlenebileceğim arkadaşım her zaman yanımdaydı. Çalıştığınız birime de bağlıdır muhakkak ama güvenlik görevlileri bile sürekli eğitime gidiyordu bankalarda, sürekli sınava giriyorlardı. Hele bir de şube çalışanı iseniz, koyulan imkansıza yakın hedefler ve hedef değerlendirme dönemlerinde yaşanan stres cabası. Kenar bir mahallede şube gişesinde çalışan bir personelin 10 tane hayat sigortası satma hedefi gibi mesela. Bireysel portföy personeli de satmaya çalışıyor mesela. Yani kendi içinizde de bir rekabet var. Örneğin, gişedeki arkadaş her ay 20 tane satsın, onu bireysel portföye çekip, sizi başka şubeye postalıyorlar

Genel müdürlükte çalışıyorsanız, hiç bir şey görmeyip, duymayıp, bilmemeniz lazım

çok saçma pozisyonlar açılıp, alakasız insanların başına geçirildiğini, ya da göz göre göre hakkınızın yendiğini görüp işinize odaklanmanız gereken zamanlar olacaktır sürekli. Kısacası, sürekli mücadele, rekabet, eğitim ve sabır gereken bir iş.