Merhabalar, biraz saçma bir olay ile vaktinizi alacağım kusura bakmayın.
5 binanın yan yana olduğu bir sokakta yaşıyorum. Sağımızda 1 bina, solumuzda ise 3 bina var.

Toplasan bu binalarda 10 tane dışarıda oynayacak çocuk vardır. Akşam güneşinin gitmesiyle bizim sokakta çok çocuk kalabalığı oluyor ve hepsi bağırıyor. 10 çocuk sayısı bir anda 30-40 a çıkıyor.
Babam yeni kalbinden ameliyat oldu. Evde dinleniyor tüm gün ama akşam saatleri olunca çocukların sesinden çok rahatsız oluyoruz. 50 defa güzellikle uyardık. Ailelerine söyledik ama onlar çocuk diyip konudan çıktıklarını zannediyorlar. Top camdan içeri , balkona , anten uyduyu ve arabaya sürekli geliyor. Gürültüde birleşince ve tatlı dilden anlamadıkları için sinirler geriliyor.
Dün akşam ise , sağımızda ki binanın çocuğun topu bizim balkona kaçtı, bende topu vermedim. Çocukta engelliymiş. Sürekli geliyor zile basıyor, topu ver diyor. Sonra abisi geldi, abisine durumu anlattık o da çocuktur oynayacak. Anten bozulursa ne kadar parasını vereyim gibi konuşmalar yaşandı. Sonrasında yarın çocuğu dışarı çıkarmayacağım. Bak gene kalabalık olacak dedi. Bizde sorun bu zaten sizin çocuklar mahallenin tüm çocuklarını niye bizim kapımızın önüne topluyor diyoruz.
Engelli çocuğun sürekli dışarda olması da sıkıntı, engelliyse ailesinin bence özellikle çocuğunu takip etmesi gerekir.

Sağdakiyle tartışma kısa sürdü, sonra çekti. O gittikten 5 dk sonra gene çocuk kalabalığı çok arttı. Annem camdan gene uyardı. Bu seferde sol binada ki çocuğun annesi : camı, pencereyi kapatın. Çocuklar laftan anlamıyor dedi.
Babam da günde 4 paket sigara içen birisiydi, tır şoförlüğü yapıyordu. Ameliyat olduğu içinde sigara içemiyor. Üstüne de şeker hastası. Kadının o lafını duyunca babam balkondan kadına or**pu çocuğuna laf geçiremiyor bana camı kapat diyor diye bağırdı. Kadının kocası, kocasının kardeşi olaya dahil oldu. Karışıklı küfürler, tehditler vs yaşandı. Bunlar yaşanırken ben kendi dairemdeydim. Sesleri duyunca babamın yanına çıktım. Babamın elinde bıçak vardı, aşağıya doğru iniyordu. Zaten hasta bir şey olacak diye korktum. Tuttum mutfağa götürdüm sakinleştirdim. Sonra balkondan komşulara gidin evinize yarın ben geleceğim konuşacağım dedim. Onları da sakinleştirdim ve akşam bu konu kapandı.

Mahallenin kültür seviyesi maalesef çok düşük. Buralardan taşınmak istiyoruz ama maddi durumlar şuan el vermiyor. Akşam da insanca konuşmayı laf anlamazlarsa kavga etmeyi düşünüyorum. Gece saat 11-12 ye kadar sürekli bir gürültü var ve hepsi inadına yapar gibi bizim kapının önünde oynuyorlar. Polise şikayet etsem 22 den sonra gelip aileye ceza yazar mı? Kavga etmek yerine sürekli polis çağırsam gelir mi? Süreci sizce nasıl yönetmek mantıklı?
Yazım hataları olduysa kusura bakmayın.