Sürekli yorgunluk varsa hocam kan vermenizte fayda var kansızlık vs b12 eksikiği vs varsa bu gibi sorunlar yaşamanız yorgunluk hissetmeniz normal tabiki kimse tam kesin çözümü bilemez hocam benim aklıma bu geldi "yorgunluk" belirtisi ile kan vermiştim bende.
Merhabalar, bende aynı şekilde sınava hazırlanıyorum fakar ben YKS ve IELTS e hazırlanıyorum, açıkçası ben baze şeylerden kısarak düzenimi oturmaya çalışıyorum uyku benim için çok önemli olduğu için telefon süren, bilgisayarda geçirdiğim vakitleri minimuma indirmeye çalışıyorum benimde internette yürüttüğüm işler var onlara daha az vakit harcayıp sporumu, yemeğimi, dersimi güzel bir şekilde hallediyorum. Kısacası hayatında çokta önemli olmayan şeylerden biraz muaf kalman gerekiyor 1 seneni çöpe atmaktansa biraz ara vermeni önerebilirim.
Saat 9 - 10 gibi yatıp gece 4.30'da kalkıyorum, aldığım verimlilik mükemmel seviyede. Yapacaklarınızı söylüyorum hocam. Eğer çalışıyorsanız veya okulunuz varsa (sizi sabah 7 - 8 gibi uyandıracak bir etken varsa) o gece saat 4 - 5 gibi yatıp, 7'de kalkın. 3 saatlik uykuyla ilk başlarda zorlanırsınız fakat akşama kadar vücut dayanır. O gün zaten 9 - 10 gibi uykunuz geliyor, saat 4.30'a alarmı kurun. Dünden uykusuz olduğunuz için, o günü gene yorgun geçireceksiniz. Asıl düzeni zaten o akşam 9'da yatarsanız kurarsınız.
Gündüz uykusu maalesef etkisiz oluyor. Gündüz 6 da uyursam akşama doğru kalkardım. Bir aralar düzeltmek için sabahta uyumazdım ertesi akşama kadar tutardım kendimi o akşam erken uyurdum ama bir süre sonra yine bozuluyor. O yüzden gep gece işlerinde çalıştım. Bir ara hatta 20 saatten fazla uyuduğumu bilirim insanın nevri dönüyor sersem oluyorsun.
Bunu gecenin 4ünde yazıyor olmam biraz manidar ama dün çok güzel bir şekilde uyudum gece 12 gibi sabahda 6da kalktım zımba gibiydim. Gece 11 - Sabah 5.30 arası benim için en iyi olan uyku düzeni gibi duruyor. Bugün yatmama sebebim Rusya'dan akrabalarımın gelecek olması 😊 Müsait bir zamanda kan değerlerimide ölçtüreceğim zaten düzenli olarak yaptırmak gerekiyor normalde. Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim 🙏🙏