aves adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Radar artık önemli değil, bir şekilde yerleri biliniyor. Ya karşıdan sellektör yapılıyor yada google maps vb. uygulamadan tesbit yapılıp önlem alınıyor. Ve radar uygulaması olan yerlere uyarı levhası konmak zorunda, biraz dikkatle atlatılabiliyor.

Önemli olan hız koridorları. Bazen birkaç km için konuluyor, bazen 50+ km veya 70+ km için konuluyor. Yani koridora giriş zamanı+hızınız ile çıkış zamanı+km hızınız yol mesafesine göre hesaplanıp xxx km hız yapmışsın deniliyor. Benim bütün cezalarım bu şekilde ve hepsi de 122 km. hız ile 1506 tl ceza yiyorum. Örneğin Erzurum yolunda Şuşehri ile Refahiye arasında 70+ km lik mesafe. Karadeniz bölgesinde çokca olan bir uygulama. Bu da biraz dikkatle hız koridorundan çıkmadan uygun bir yerde biraz mola verirseniz hesaplar alt&üst oluyor ve ceza yemiyorsunuz. Bence çok saçma bir uygulama.
tamda karadenize gidicem batidan 😂 dikkat etmek mutlaka gerek ama yerlesmis radarlardsn siyrilsak biraz yeterli olur, tamamen bir uygulamaya guvenip salmamak gerek. Tesekkur ediyorum bilgilerin icin