İlk evim kredisi 3.05 oranından veriliyor daha düşük faiz bulabilirsiniz. Şuan için 35k ödeme bir ev için hiçbir şey değil. 2 Milyona ev bulduysanız ve bulunduğunuz bölgenin kirası +15k üzeriyse kesinlikle kredi çekilip ev alınabilir. 15k kira vermek yerine 15k daha veririm en azından ev sahibi olabilirim. ilk başka biraz zorlansam da 2-3 yıl sonra maaşlar 2-3 kat artığında rahat ödenir. Bulunduğunuz yeri bilmediğim için yorum yapamam ama Ankara gibi bir yerde 5 yıl tecrübesi olan bir muhasebeci 30-50k maaş alıyor. Büyük şehirlerde iş imkanı olan bölgelerde asgari ücretle çalışmak kesinlikle mantıklı değil. İflaslar konusunda da güldüm açıkçası , Ev bakma evresinde bu konuyu gördüm. 1 hafta içinde 2 ev buldum ve ilkinde benden 10dk önce bakan kişiye satılar bana sıra bile gelmedi adamlar umursamadı 2. evi de bana ertesi gün gösterecek emlakçı bir sonraki haftaya sarkıtı kiracı müsait değil diye. 1 gün kala aradım ve ev sahibi tarafından satıldı dedi. Evin gerçek değerini yazanlar 2 hafta içinde evi satıyor şişirilmiş ev fiyatları elbette satılması mümkün değil.